Verkkokauppavaraston ulkoistaminen Vilkas-verkkokaupalla – case Astiakauppa.fi

Varaston ulkoistaminen on helppoa. Tässä kirjoituksessa kerrotaan vaiheittain miten varastoinnin ulkoistaminen tehtiin Astiakauppa.fi -verkkokaupan osalta. Kyseinen kauppa käyttää Vilkas-verkkokauppaa.

Varaston ulkoistaminen lähti liikkeelle verkkokaupan omasta hallintaliittymästä, eli Vilkkaan verkkokauppa-alustan puolelta. Sieltä säädettin asetukset kuntoon ja varmistettiin muutamia asioita. Tässä vaiheittain toimet:

  1. Kaikilla tuotteilla pitää olla omat tuotenumerot. Varmistettiin, että tuotenumerot ovat kohdallaan ja että ne kaikki ovat uniikkeja, eli ei samoja numeroita eri tuotteilla.
  2. Taustahallinnasta etsittiin Nettivaraston asetussivu. Sinne pitää syöttää Nettivaraston kauppiasavaimet.

Vilkas Nettivarasto asetukset

 

Avaimet käytiin luomassa Nettivaraston web-taustahallinnasta, jonka jälkeen hommaa jatkettiin Vilkas-kaupan puolella:

  1. Nettivaraston tunnukset syötettiin lisäosan asetuksiin.
  2. Valittiin missä toimitustavoissa käytetään Nettivaraston varastoa.
  3. Klikattiin ”päivitä tai luo kaikki tuotteet Nettivarastolle”, jonka jälkeen koko verkkokaupan tuotelista siirretään Nettivarastolle rajapinnan kautta.

Vilkas Nettivarasto asetukset 2

 

Asennus tuli valmiiksi ja nyt valituilla toimitustavoilla saapuvat tilaukset siirtyvät Nettivarastolle toimitettavaksi. Itse tavarat sai lähettää, kun ilmoitti Nettivarastolla milloin ja mitä tavaraa on tulossa. Samalla pyydettiin Nettivarastolta vielä sopimus Nettivaraston kanssa, jotta saatiin käyttöön heidän logistiikkasopimustensa hintaedut.

Sen jälkeen kun tuotenumerot olivat valmiina, itse Nettivaraston toimintojen käyttöönotto vei n. 30 minuuttia. Astiakauppa.fi toimii tällä hetkellä automaattisesti niin, että sinne saapuvat tilaukset toimitetaan heti Nettivarastolta ilman kauppiaan puuttumista toimintaan.

Avainsanat: , ,

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kysy rohkeasti, kerromme mielellämme lisää!

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin 24 tunnin kuluessa!

Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujemme tuottamista varten. Käyttämällä sivustoamme, sinun oletetaan lukeneen ja ymmärtäneen Tietosuojakäytäntömme, jossa kerrotaan mm. evästeiden käytöstä ja miten näiden käyttö voidaan estää.