Suorat ja välitettävät integraatiot

Integraatio verkkokaupan ja Nettivaraston välillä mahdollistaa hyvin automatisoidun tilausten käsittelyn. Ulkoistettua varastointia voi ylläpitää myös ilman integraatiota, mutta integraatio mahdollistaa viiveettömän ja virheettömän toiminnan, sekä mahdollistaa kaikkien Nettivaraston edullisten logistiikkasopimusten käytön. Halutessaan, voi verkkokauppias hyödyntää Nettivaraston palveluja myös Nettivaraston tarjoaman web-käyttöliittymän avulla. Tässä kirjoituksessa kerrotaan Nettivaraston erilaisista integraatiovaihtoehdoista pääpiirteittäin. Tulevissa kirjoituksissa paneudutaan tarkemmin integraation tekemiseen ja sen yksityiskohtiin.

 

Hyvän integraation ominaisuudet

Hyvä integraatio Nettivaraston kanssa sisältää riittävästi tiedonsiirtoa ja on luotettava. Tässä hyvän integraation ominaisuudet, eli mitä tietoa, mistä ja mihin siirretään:

Tuotetiedot: verkkokauppa -> Nettivarasto
Tuotesaldot: Nettivarasto -> verkkokauppa
Tilaustiedot: verkkokauppa -> Nettivarasto
Tilaus-status päivitys: Nettivarasto -> verkkokauppa (esim. tilaus käsitelty)
Seurantakoodi: Nettivarasto -> verkkokauppa

Yllä luetellut ominaisuudet mahdollistavat hyvin pitkälle automatisoidun verkkokaupan toiminnan, jolloin verkkokauppias pystyy keskittymään muihin kuin tavaratoimituksen asioihin.

Integraatiot voivat olla joko ns. suoria integraatioita tai välitettäviä integraatioita. Suora integraatio tarkoittaa sitä, että verkkokaupan ja Nettivaraston välinen tiedonsiirto kulkee järjestelmien välillä suoraan, ilman välittäjiä. Välitettävissä integraatioissa verkkokaupan ja Nettivaraston välillä toimii kolmas osapuoli, joka noutaa ja vie tietoa eteenpäin verkkokaupan ja Nettivaraston välillä.

Suora integraatio

Suoralla integraatiolla tarkoitetaan siis integraatiota, jossa verkkokaupan ja Nettivaraston välinen tiedonsiirto kulkee järjestelmien välillä suoraan, ilman välittäjiä. Suoran integraation ominaisuuksia ovat:

  • Mahdollistavat enemmän räätälöintiä, eli voidaan valita mitä tietoa välitetään ja miten.
  • Nettivarastolla on useita suoria integraatioita valittavissa, jotka kauppias voi asentaa itse maksutta.
  • Suoran integraation voi tehdä itse maksutta käyttäen Nettivaraston rajapintakuvausta. Nettivarasto ei veloita rajapinnan käytöstä.
  • Nettivarasto avustaa mielellään uusien suorien integraatioiden teossa.

Nettivarastolla on valmiita suoria integraatioita mm. seuraaviin verkkokauppa-alustoihin: MyCashflow, Vilkas, Shopify, WooCommerce, MarketPress, Magento ja OsCommerce. Osa näistä on ns. ”klikkaa ja valmis” -integraatioita ja osa vaatii asennusta.

Välitettävä integraatio

Välitettävissä integraatioissa verkkokaupan ja Nettivaraston välillä toimii kolmas osapuoli, joka noutaa ja välittää tietoa eteenpäin verkkokaupan ja Nettivaraston välillä. Nettivarastolla on sopimus Flashnoden kanssa, joka toimii tiedonvälittäjänä Nettivaraston ja verkkokaupan välillä. Välitettävän integraation ominaisuuksia ovat:

  • Tärkeimmät integraation ominaisuudet on jo tehty valmiiksi, mutta välttämättä kaikkea suoran integraation mahdollistamaa toiminnallisuutta ei voi, ainakaan välittömästi, saada käyttöön.
  • Integraatiot ovat tehty jo valmiiksi, jolloin verkkokauppiaan ei itse tarvitse kuin tilata integraatio kolmannelta osapuolelta.
  • Kolmas osapuoli huolehtii ja vastaa integraation toimivuudesta.
  • Kolmas osapuoli veloittaa verkkokauppiasta integraation välittämisestä esim. kuukausimaksulla.

Nettivarastolla on sopimus Flashnode-integraatiovälittäjän kanssa. Flashnode tukee tällä hetkellä mm. seuraavia verkkokauppa-alustoja: Vilkas, ProsperCart, MyCashflow, Magento, Clover Shop, Zencart, OsCommerce, PrestaShop, ViidakkoStore, WooCommerce ja Solu.

Tutustu lisää Nettivaraston Flashnode-integraatioon.

Suora vai välitettävä integraatio

Suoran tai välitettevän integraation valinta riippuu suurimmin osin verkkokauppiaan tarpeista. Jos saatavilla on jo suora integraatio, on sen käyttöönotto nopeaa ja edullista. Nettivarasto ei koskaan veloita integraatioiden käyttöönotosta. Jos suoraa integraatiota ei ole valmiina, on sellainen mahdollista toteuttaa usein pienelläkin vaivalla, riippuen ominaisuuksista, jota integraatiolta vaaditaan.

Välitettävä integraatio on yleensä nopeasti käyttöönotettavissa, mutta ei välttämättä tue kaikkia tarvittavia ominaisuuksia. Jokainen välitettävä integraatio on kuitenkin erilainen, joten suosittelemme tiedustelemaan eri integraatioita joko suoraan Flashnodelta tai Nettivaraston asiakaspalvelusta.

Avainsanat: , ,

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kysy rohkeasti, kerromme mielellämme lisää!

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin 24 tunnin kuluessa!

Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujemme tuottamista varten. Käyttämällä sivustoamme, sinun oletetaan lukeneen ja ymmärtäneen Tietosuojakäytäntömme, jossa kerrotaan mm. evästeiden käytöstä ja miten näiden käyttö voidaan estää.