Kokemuksia: toimitustavat ja konversio + tyytyväisyys

Tarjolla on useita erilaisia toimitustapoja kansainväliseen jakeluun. On nopea, hidasta, edullista ja kallista. Meillä Nettivarastolla on kokemusta eri toimitustapojen vaikutuksesta konversioon, asiakastyytyväisyyteen ja uusintaostoihin.

Jo aiemmin olemme kirjoittaneet kansainvälisen pakettiliikenteen vaihtoehdoista. Näitä ovat esim.:

1. Kansainväliset maksikirjeet

Useimmat postilaitokset (eri maiden postit) myyvät eri nimillä kansainvälisiä maksikirjeitä. Näitä lähetystuotteita on saatavilla sekä ilman seurantakoodia että seurantakoodin kanssa.

Nämä ovat edullinen tapa lähettää lähetyksiä, mutta toimitusajat ovat muutamista päivistä n. pariin viikkoon.

2. Kansainväliset postipaketit

Postipaketteja myyvät myös postilaitokset. Näissä saadaan menemään myös painavampaa tavaraa, jopa 30 kg saakka. Postipakettien toimitusaika on samaa luokkaa kuin maksikirjeiden, eli muutamasta päivästä pariin viikkoon.

3. Perille viedyt kuriirilähetykset

Perille vietyjä lähetyksiä myyvät useat eri toimijat ja näitä on saatavilla joko Euroopan sisällä toimivina tai globaaleina. Osa toimijoista vie tavarat lentorahtina, osa rekkarahtina. Lentorahti on nopeampaa ja kalliimpaa, suuremmilla painoilla.

Näiden toimitusaika on yhdestä päivästä muutamiin päiviin.

4. Kansainväliset noutoautomaattilähetykset

Eri maiden sisäisissä läheytyksissä suositut noutoautomaattilähetykset ovat yleistymässä myös kansainväliseen rahtiin. Nykyään tällaisten pakettien lähettäminen onnistuu myös Suomesta, ainakin Euroopan sisällä.

Automaattilähetysten toimitusaika on muutamista päivistä viikkoon.

 

Toimitustapa

Vaikutus

Kansainvälinen maksikirje

 • Nämä lähetykset ovat edullisia, joten ne voidaan hinnoitella edullisiksi. Jos toimitustavan hinnalla on jossakin tietyssä merkittävä vaikutus konversioon, pystytään näillä kirjelähetyksillä parantamaan sitä. Kevyellä tavaralla itse toimituksen hinta voi olla vain parisen euroa, jolloin toimitusta voidaan myydä helposti ilmaiseksikin.
 • Toimitusaika on muutamista päivistä viikkoon, mutta jokseenkin epävarmasti vaihtelevat. Maksikirjeiden perillemenosta tulee asiakaskyselyjä ja lopullinen tyytyväisyys on keskitasoa.

Kansainväliset postipaketit

 • Pakettien hinnoittelu ei yleisesti ole kovin edullista, mutta esim. kaukomaiden lähetyksissä jokseenkin siedettävällä tasolla. Hinta yleisesti on kuitenkin vähintään 10 euroa, jopa 20 euroa kaukomaille. Näiden lähetysten toimitusmaksu on vaikeampi pitää alhaisena.
 • Toimitusaika on muutamista päivistä viikkoon, jopa useita viikkoja kaukomaille. Toimitusajat vaihtelevat paljon. Pakettien perillemenosta tulee asiakaskyselyjä ja lopullinen tyytyväisyys on keskitasoa.

Perille viedyt kuriirilähetykset

 • Kuriiritoimitusten hinnoittelussa on hyvin paljon joustoa, jos toimitusvolyymit ovat suuret. Edellytyksenä pikatoimitusten laajamittaisemmalle käytölle on hyvä hinnoittelu, koska muutoin toimituksen hinta on vaikea saada siedettävälle tasolle. Pikatoimituksen tarjoaminen kaikillekin asiakkaille ei välttämättä lisää konversiota paljon.
 • Suurin etu kuriirilähetysten käyttämisessä tulee asiakaspalveluviestin vähyytenä ja asiakastyytyväisyytenä. Paketti on yleensä perillä ennen kuin asiakas ehtii tarkastaa seurantakoodia ja toimituksen nopeus voi yllättää asiakkaan positiivisesti. Näiden asiakkaiden uusintaostokset kaupasta voivat lisääntyä, huomattavastikin. Täten pikatoimitusten laajamittainen käyttö voi johtaa parempaan uusintaostosten hallintaan.

Kansainväliset noutoautomaattilähetykset

 • Noutoautomaattilähetysten hinnoittelu on yleensä kohtuullista, joten toimitushintaa voidaan myydä kohtuullisella hinnalla. Toimitushinnan vaikutus konversioon voi olla vähäinen, mutta asiakkaasta riippuen, voi noutoautomaatista noutaminen joko lisätä tai vähentää konversiota asiakkaan henkilökohtaisista preferensseistä johtuen.
 • Nämä lähetykset menevät perille yleensä luotettavasti, joten asiakaskyselyjä pakettien perillemenosta tulee harvakseltaan. Asiakastyytyväisyys on keskitasoa.

Yhteenveto

 • Kansainvälisillä maksikirjeillä pystytään parantamaan ensiostosten konversiota, jos toimitushinta pystytään tarjoamaan ilmaiseksi tai mitättömällä hinnalla.
 • Suurin vaikutus uusintaostoksiin ja asiakastyytyväisyyteen on perille viedyillä kuriirilähetyksillä.
 • Yleisenä nyrkkisääntönä verkkokaupassa pidetty ”uusintaostos on se kauppiaalle edullisin ostos” puoltaa pikalähetysten käyttöä, jos ne vain voidaan tarjota asiakkaalle riittävän edulliseen hintaan.

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kysy rohkeasti, kerromme mielellämme lisää!

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin 24 tunnin kuluessa!

Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujemme tuottamista varten. Käyttämällä sivustoamme, sinun oletetaan lukeneen ja ymmärtäneen Tietosuojakäytäntömme, jossa kerrotaan mm. evästeiden käytöstä ja miten näiden käyttö voidaan estää.