Viiden kohdan kansainvälistymissuunnitelma – kotimarkkinasta kansainväliseen kasvuun!

Verkkokauppa ei tunne rajoja

Verkkokaupan suosio kasvaa vuosi vuodelta. Rajat ylittävä verkkokauppa tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Verkkokaupan toiminnan kansainvälistyminen ei ole koskaan ollut helpompaa, ainakaan teoriassa.

Verkkokaupan markkinassa valtavat mahdollisuudet.

Suomalainen kuluttaja odottaa voivansa ostaa mitä tahansa verkosta. Vuonna 2017 verkkokaupan markkinan koko on arvioitu olevan 8,5 miljardia euroa. Vuotta tätä aiemmin Euroopassa käytiin verkkokauppaa 530 miljardilla eurolla. Verkkokaupan kasvu on ollut vuosittain 14-15% luokkaa The European Ecommerce Report 2017 -raportin mukaan.

NettiVarasto on kerännyt viiden kohdan kansainvälistymissuunnitelman avuksesi.

Keino 1. Ulkoista logistiikka

Vapauta aikaasi olennaiseen eli asiakkaan kohtaamiseen ja verkkokaupan kehittämiseen. Verkkokaupan kasvun saa vauhtiin parhaiten keskittymällä olennaiseen, eli kassavirtaa tuovaan asiakkaaseen. Surullisen usein verkkokauppiaan aika kuluu pakettien pakkaamiseen, tilausten muokkaamiseen, pakkausmateriaalien varmisteluun sekä palautusten käsittelyyn, tavaran vastaanottamiseen ja hyllyttämiseen.

Logistiikan ulkoistaminen mahdollistaa kasvun. Asiantunteva logistiikkakumppani skaalautuu sinun tarpeidesi mukaan. Tarjolla on sinun tarpeeseen varastotilaa, työvoimaa ja useita kuljetusvaihtoehtoja. Sinun ei tarvitse miettiä sesonkivaihteluita tai loma-aikoja, voit kasvattaa tilausten tai varaston määrää niin nopeasti kuin haluat ja logistiikkakumppanisi auttaa mielellään sinua kasvun rakentamisessa varmistaen tehokkaan logistisen ketjun.

Keino 2. Valitse kohdemarkkinat

Valitse kohdemarkkina, jolla kasvua lähdetään hakemaan. Tutustu markkinaan ja kohderyhmääsi. Tunnista kuluttajien käyttäytyminen ja mukauta markkinointiviestintääsi markkinan mukaan.

Muista, että voit kokeilla rohkeitakin lähestymistapoja kunhan analysoit mikä tuottaa kohdemarkkinassa toivottua trafiikkia sivuille ja vahvistat sitä tekemistä, joka tuottaa parhaiten trafiikkia ja konversioita.

Lue lisää trafiikin ja konversioiden kasvattamisesta neljän blogin sarjasta.
(linkki http://nettivarasto.fi/2018/06/06/tuplaa-trafiikki/ )

Keino 3. Kampanjoi ja kasvata trafiikkia

Parhainkaan verkkokauppa ei pärjää kilpailussa ilman jatkuvaa markkinointia ja muistuttelua. Myynnin edellytys on, että asiakkaasi päätyy sivuillesi selaamaan tuotteita. Kohdista markkinointia eri segmentteihin ja analysoi millaiset toimenpiteet tuovat parhaiten tulosta.

Yksi hyvä analysoinnin metodi on RFM analyysi, jossa tarkoituksena on pisteyttää asiakkaita heidän ostotodennäköisyytensä perusteella. RFM-analyysin nimi tuleekin sanoista Recency, Frequency ja Monetary. Nimestä on yleisesti käytössä myös toinen versio, RFV-analyysi (Recency, Frequency, Value). Pisteyttämällä asiakkaasi todennäköisyyden perusteella voit kohdistaa toimenpiteitä oikeaan aikaan, eikä sinun tarvitse kohdistaa samaa kampanjaa kaikille.

Keino 4. Luo paikalliset verkkokaupat tai hyvä kansainvälinen verkkokauppa ja paranna konversiota

Verkkokaupan tuotteista riippuen kannattaa valita tarkkaan, ylläpitääkö paikallisia verkkokauppoja vai rakentaako yhden kansainvälisen verkkokaupan. Muista, että asiakkaasi eivät halua navigoida sekavassa verkkokaupassa, jossa valuutat ja toimitustavat ovat epäselvästi esillä. Tunne kohderyhmäsi ja -markkinasi – mukauta verkkokauppasi näihin tarpeisiin.

Keino 5. Sitouta asiakkaat

Verkkokaupassa tärkein asiakas on ostava asiakas. Sellainen, joka saat ostamaan uudelleen ja uudelleen. On selvää, että vanhalle asiakkaalle on nopeampi myydä uudelleen, kuin haalia uusia verkosta. Asiakkaan elinkaariarvon  (CLV, customer lifetime value) selvittäminen kuitenkin jää monelta verkkokauppiaalta tekemättä, kun huomio kiinnittyy valitettavan usein lyhytjänteisen kertamyynnin seurantaan.

Yksi tärkeimmistä kasvun edellytyksistä onkin löytää ne keinot, joilla asiakkaan sitoutuminen uudelleen ostoihin varmistetaan.

Verkkokaupan kansainvälistyminen ei ole ikinä ollut helpompaa – ainakaan teoriassa. Valitse siis itsellesi parhaat kumppanit tukemaan kasvuasi! NettiVarasto tukee kasvuasi varmistamalla kilpailukykyiset lähetykset ympärimaailman sekä joustavat resurssit käyttöösi. Jätä yhteystiestosi alla olevalla lomakkeella ja aloita kansainvälistyminen jo tänään!

Blogin kirjoitti Matilda Kivinen
Matilda vastaa NettiVaraston asiakkuuksista, myynnistä ja markkinoinnista.

Avainsanat: , , , ,

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kysy rohkeasti, kerromme mielellämme lisää!

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin 24 tunnin kuluessa!

Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujemme tuottamista varten. Käyttämällä sivustoamme, sinun oletetaan lukeneen ja ymmärtäneen Tietosuojakäytäntömme, jossa kerrotaan mm. evästeiden käytöstä ja miten näiden käyttö voidaan estää.