Sano: ”Ei”

Onko verkkokauppasi ajasta ja paikasta riippumaton – aidosti?

Verkkokauppasi “kivijalkamyymälä” on verkossa. Kohderyhmäsi, joille tuotat kampanjoita ovat verkossa. Asiakkaasi löytävät tuotteesi ja tekevät ostopäätöksen verkossa. Asiakaspalvelusi tapahtuu verkossa tai verkon yli. Voidaan ajatella, että verkkokauppa on ajasta ja paikasta riippumatonta. Verkon suuri rooli liiketoiminnassa, ei kuitenkaan takaa sitä, että verkkokauppias itse olisi ajasta ja paikasta riippumaton.

Verkkokaupan fyysinen puoli

Verkkokauppasi suurella todennäköisyydellä kuitenkin vaatii, että olet fyysisesti läsnä. Tuotteita lähetetään päivittäin ja varastolla on päivittäistä tekemistä varastohyllyjen välissä liittyen pakkaamiseen, tavaran vastaanottoon, varaston kierron seuraamiseen sekä muuhun fyysisen tuotteen käsittelyyn liittyen.

Siirrä verkkokauppasi varastointi ja logistiikka verkkoon

Tiesitkö, että fyysisten tuotteiden lähettäminen ei tarvitse sinulta aikaan ja paikkaan sidottua läsnäoloa? Siirtämällä logistiikan verkkoon, voit vapauttaa aikasi ja sijaintisi sellaiseen toimintaan, joka parhaiten kasvattaa myyntiä!

Ulkoistamalla varastoinnin ja logistiikan NettiVarastolle saat käyttöösi vuosien kokemuksen verkkokaupan logistiikasta, kilpailukykyiset logistiikkasopimukset sekä varastonhallintaohjelman, joka integroituu näppärästi yleisimpiin verkkokauppa-alustoihin. Samalla mahdollistat kansainvälisen kaupan aloittamisen riskittömästi. NettiVaraston kasvuasiakkaana pääset osaksi palvelua, joka ei vain helpota arjen pyörittämistä, vaan myös tarjoaa mahdollisuuksia kasvaa kansainvälisesti!

Aloita tänään, heti tai nyt!

NettiVarasto tarjoaa kampanjaetuna nyt kaikille uusille asiakkaille palvelun käyttöönoton veloituksetta. Avaamme puolestasi tai kanssasi integraation MyCashflow, Vilkas, WooCommerce, Magento, Shopify, OpenCart tai PrestaShop -alustaan, autamme valitsemaan juuri oikeat toimitustavat tarjottavaksi asiakkaillesi, kohdistamme verkkokaupan ja varastonhallinnan asetukset kuntoon sekä autamme ensimmäisen sisään saapuvan tavaralähetyksen kanssa.

Lopeta varastotetris ja Sano EI

 • EI enää tuotteiden noutoa hyllystä, pakkaamista, pakettikorttien liimailua
 • EI oikean kokoisten pakkausmateriaalien askartelua tai hankintaa.
 • EI lähetysten viemistä postiin.
 • EI saapuvien tuotteiden hyllyttämistä tai tarroittamista.
 • EI stressiä toimituspiikeistä, sairaspäivistä, loma-ajoista tai varastotilan riittävyydestä.

Tee päätos nyt ja Sano EI fyysisen läsnäolon tarpeelle.Siirrä verkkokauppasi aidosti verkkoon!

Kanssamme vapautat aikaasi kasvattamaan myyntiä. Aloita siis tänään lähettämällä viesti EI NettiVarastolle.

Käynnistysetu koskee uusia asiakkaita, jotka siirtävät tuotevaraston NettiVarastolle 25.6.2018 mennessä. Koskee MyCashflow, Vilkas, WooCommerce, Magento, Shopify, OpenCart, PrestaShop -verkkokauppa-alustojen perusasetuksia. Emme vastaa mahdollisten räätälöintien tai muiden lisäosien toimivuudesta NettiVaraston laajennuksen kanssa.

Tekoäly ja verkkokauppa

Tekoäly – Verkkokaupan uhka vai mahdollisuus?

Kotimaan verkkokauppa markkinat kasvavat ja kehittyvät vuosi vuodelta. Kotimaisten verkkokauppojen kansainvälistymiselle on hyvät mahdollisuudet. Euroopan laajuinen kotimarkkina laajenee entisestään EU:n ulkopuolelle hitaasti mutta varmasti etämyynnin lainsäädännön keventyessä. Olemme kuitenkin olleet turhan vaatimattomia verkkokaupan kehittämisen kanssa.

Älykäs verkkokauppa?

Tekoäly, keinoäly, koneoppiminen, big data ja algoritmit ovat nykypäivää jo monessa liiketoiminnassa. Monet suuryritykset käyttävät kehittynyttä teknologiaa liiketoiminnan kulmakivenä. Et kuluttajana aina edes huomaa, missä kaikkialla kulutustottumuksiasi ohjaa tekoäly tai toisin sanoin tehostettu äly.

Tekoälyn ja koneoppimisen tuomat mahdollisuudet voivat tuntua kaukaiselta tulevaisuuden trendiltä, mutta keinoälyn hyödyntäminen on totta juuri nyt. Esimerkiksi Amazon on käyttänyt koneoppimista jo pitkään.

Personoitu, algoritmien vauhdittama markkinointi, on palvelua asiakkaallesi. Kone pystyy mallintamaan suurta määrää tietoa ja tarjoamaan asiakkaalle ratkaisuja, joita hän ensi viikolla tarvitsee. Parhaimmillaan tekoäly suunnittelee markkinoinnin kohdennukset sekä viestit niin, että ne puhuttelevat asiakasta oikea-aikaisesti ja yksilöllisesti pohjautuen siihen, millaisia tuotteita hän on ostanut tai selaillut ja verraten niitä siihen millaisia ostoja on odotettavissa ja milloin.

Älykäs verkkokauppa onkin seuraava askel kohti unelmien verkkokauppaa, jossa markkinointi ja asiakaspalvelu ovat sama asia. Verkkokaupan tekoäly puhuttelee asiakasta henkilökohtaisesti ja tarjoaa juuri hänen tarvitsemansa tuotteet juuri oikeaan aikaan ja toimittaa ne asiakkaalle juuri oikealla tavalla, sopivaan paikkaan sovittuna aikana.

Tekoäly + liiketoimintastrategiat = kasvu

Kasvun ja menestyksen avaimet eivät kuitenkaan ole AI:n taskussa, vaan verkkokauppa tarvitsee ihmisen, johtajan, jonka vastuulla on luoda visio ja strategia, tarjota tekoälylle lähtökohdat ja tavoitteet sekä se data, joiden pohjalta keinoäly voi laskea parhaimmat skenaariot ja ennusteet niiden lopputuloksista. Ihminen tekee edelleen liiketoiminnan tavoitteiden pohjalta strategiset valinnat.
Verkkokaupan kasvun edellytyksenä tarvitaan keinoäly, joka mallintaa ja personoi verkkokaupan toimintaa jatkuvasti asiakaskokemuksen maksimoimiseksi. Sekä erilaisia tuote- ja hinnoittelustrategioita, jotka täydentävät asiakaskokemusta. Unohtamatta toimituksen sujuvuutta ja itse tuotteiden ominaisuuksia.

Alkuun riittää oikea MindSet

Verkkokaupan perusalgoritmin ei tarvitse olla rakettitiedettä. Voit lähteä liikkeelle pienesti ja nopeasti. Aloittaminen on mahdollista pienelläkin datalla. Verkkokauppojen etu on, että kaikki tieto on sähköisesti verkossa valmiina hyödynnettäväksi. Kun markkinointi, liiketoiminnan kehittäminen ja asiakaspalvelu ovat omaksuneet uuden tavan tarjota asiakkaalle kohdennettua markkinointia, voidaan rakentaa kehittyneempää laskentaa keinoälyn avulla asiakkaan ohjaamiseksi. Tärkeintä on siis oppia rohkea ja ketterä toimintatapa, tehdä A/B testauksia ja mallintaa erilaisia ratkaisuja tulosten näkökulmasta.

Aloittaa voit esimerkiksi näin:

 • JOS asiakas on ostanut verkkokaupasta lasten toppapuvun
 • JA käynyt selaamassa fleecepipoa
 • TARJOA asiakkaalle myös toppahanskoja
 • JA talvikenkiä
 • JA kauluria
 • Ja niin edelleen.

Tekoäly oppiii jokaisesta ostotapahtumasta ja sen algoritmi pyrkii ennustamaan jokaisen toteutuneen kaupan perusteella mahdollisimman tarkasti, mitä asiakkaasi on valmis ostamaan juuri nyt.

AI on uusi UI

Voidaan siis sanoa, että AI (Artificial Intelligence) eli tekoäly on uusi UI (User Interface) eli asiakkaan käyttöliittymä. Menestykseen ei enää riitä, että verkkokaupan käyttöliittymä on toimiva, vaan asiakaskokemukseen vaikuttaa ostamisen helppous, ostamisen esteiden madaltaminen sekä se kokonaisratkaisu, jonka asiakas kokee saavansa.
Tekoälyteknologiat ovat jo täällä. Suuret kansainväliset yritykset käyttävät tekoälyn tuomia mahdollisuuksia jo nyt tehostaakseen liiketoimintamallejaan. Kotimaisilla verkkokaupoilla puolestaan on kilpailuvaltti, jota ei kansainvälisillä jäteillä ole – paikallisuus. Tekoäly ei itsessään riitä tekemään oikeita ratkaisuja valtavan datan pohjalta, vaan se vaatii tuekseen paikallista ja kulttuurillista osaamista, asiakkaan tuntemista sekä rohkeita päätöksiä.

Ota siis rohkeasti hyppy kohti uutta. Verkkokaupan kehittämisen, tekoälyn hyödyntämisen ja digitaalisen markkinoinnin kohdentamisen saralla kotimaisilla verkkokaupoilla on suuret mahdollisuudet rakentaa seuraavaa menestystarinaa kansainvälisille markkinoille. Me NettiVarastolla mahdollistamme asiakkaiden kasvua ja kehittymistä varmistamalla logistiikan toimivuuden valmistajalta asiakkaallesi saakka joustavasti, kustannustehokkaasti sekä laadukkaasti.Lähde siis rakentamaan verkkokauppasi kasvua NettiVaraston kanssa.

Varastonhallintaohjelmistomme on vapaasti testattavissa my.OGOship.com

Miksi valita NettiVarasto?
Ei kiinteää kk-maksua
Veloitukseton startti
Ei minimi tilausmääriä
Ei minimi sopimuskautta
Maksat vain tehdyistä tapahtumista

3PL kumppanin valinta

Miten valita sopiva logistiikkakumppani?

Verkkokaupan varastoinnin ja logistiikan ulkoistaminen on tärkeä liiketoimintapäätös. Kun päätät ulkoistaa verkkokauppasi logistiikan, kannattaa oikean palveluntarjoajan valintaan käyttää aikaa. Halvin ei aina ole paras. Strategisesti oikea kumppani voi auttaa sinun liiketoimintasi uudelle tasolle.

Tässä muutamia vinkkejä, mitä kannattaa huomioida logistiikkakumppanin valintaa tehdessä:

1. Laatu

Liian usein 3PL-kumppani valitaan pelkän hinnan perusteella. Painopisteenä on tällöin hinta ei laatu. Kumppania valitessa kannattaa pohtia, mikä on se lisäarvo, jota odotat saavuttavasi logistiikan ulkoistamisella? Onko halvempi kumppani luotettava? Joustava? Palvelualtis? Älä siis vain ajattele ”vastinetta rahalle”, vaan tee ratkaisu keskittyen siihen, millaisia mahdollisuuksia ulkoistaminen luo verkkokauppasi kasvulle.

2. Luotettavuus

Keskinäinen luottamus ja toiminnan luotettavuus ovat ulkoistamisessa ehkä tärkein tekijä. Onko 3PL-palveluntarjoaja luotettava? Voitko luottaa, että he käsittelevät lähetyksesi joustavasti ja laadukkaasti? Onko loppuasiakkaan tyytyväisyys heille yhtä tärkeää kuin sinullekin? Luotettava kumppani arvostaa sinun liiketoimintaasi, haluaa kehittää sitä ja ymmärtää että kasvu hyödyttää molempia. Kannattaa siis valita 3PL kumppani, joka pyrkii ymmärtämään sinun liiketoimintaasi ja huolehtia asiakastyytyväisyydestä kanssasi.

3. Teknologia

Pysyäksesi kilpailukykyisenä alati muuttuvan ja teknologisesti kehittyvän logistiikan kanssa, on tärkeää valita logistiikkakumppani, joka kehittää ja kehittyy. Onko 3PL palveluntarjoajalla ajantasaiset teknologiset välineet? Onko heillä Varastonhallintajärjestelmä, jota kehitetään vastaamaan uusia trendejä? Onko tämä varastonhallinta mahdollista integroida verkkokauppaasi? Kehitetäänkö uusia integraatioita ja samalla taataan mahdollisuus kehittää myös muita verkkokaupan ydinjärjestelmiä. Vastaako varasto- ja laskutusraportit tarpeitasi?

4. Helppokäyttöisyys ja joustavuus

Joustavuus sekä toiminnan automatisointi ovat usein tärkeimmät liikkeellepanevat voimat logistiikan ulkoistamisessa. Pystyykö 3PL kumppani joustavuuteen? Skaalautuuko kapasiteetti joustavasti sinun tarpeidesi kanssa – niin hinnoittelu kuin resurssit? Ovatko varastot sijoitettu strategisesti järkeviin paikkoihin? Ovatko varastot nykyaikaisia ja tehokkaita? Onko kumppanilla tarjota logistiikkasopimukset nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin? Onko kansainväliset toimitukset helppoja? Onko hinnoittelu läpinäkyvää(kuukausimaksu, aloituskulu, käyttömaksut, nimikeperusteiset maksut jne)?

Vapauta aikaa lopettamalla varastotetris

Me NettiVarastolla panostamme asiakkaidemme menestymiseen ja kasvuun. Peruspalveluun kuuluu muun muassa jatkuva varastonhallintajärjestelmän ja verkkokauppa-alustojen integroinnin kehittäminen, lähetyskustannusten optimointi, kansainvälisten toimitusten yksinkertaistaminen sekä asiakkaidemme arjen helpottaminen.

Yleisimpien verkkokauppa-alustojen jatkuva integraatiokehitys on tärkeää, jotta jokaisella verkkokaupalla on mahdollisuus päivittää oma ydinsoftansa halutessaan uuteen ja pitää integraatio toimivana. Tarjoamme verkkokauppaintegraatiot valittuihin alustoihin veloituksetta käyttöön.

Tuemme kasvuasiakkaitamme toimimalla strategisena logistiikkakumppanina kasvun varmistamiseksi. Lähde siis rakentamaan verkkokauppasi kasvua NettiVaraston kanssa.

Varastonhallintaohjelmistomme on vapaasti testattavissa my.OGOship.com

Miksi valita NettiVarasto?
Ei kiinteää kk-maksua
Veloitukseton startti
Ei minimi tilausmääriä
Ei minimi sopimuskautta
Maksat vain tehdyistä tapahtumista

TOP10 syytä ulkoistaa logistiikka

Verkkokaupan logistiikan ulkoistaminen

Globaalit verkkokauppa markkinat kasvavat vuosi vuodelta. Kuluttajien luottamus verkkokauppaan lisääntyy ja tilauksia lähetetään yhä enemmän kansainvälisesti. Kansainvälisessä kilpailussa pärjääminen edellyttää tehokasta logistista ketjua sekä toimitustapojen valikoimaa, joista jokainen löytää itselleen sopivan toimitustavan.

Varastoinnin ja lähetysten ulkoistaminen ei ole enää vain suurten yritysten etuoikeus. Ulkoistamisen tuomista eduista hyötyvät parhaiten nimenomaan ne, joilla oman ajankäytön resurssit ovat rajalliset tai joille lisämyyntiä tuottamattomat investoinnit tuntuvat haastavilta.

Logistiikan ulkoistamisessa 3PL (Third Party Logistics) kumppanille verkkokauppa ulkoistaa varastonsa ja sitä kautta tuotetilausten lähetyslistat, keräämisen, pakkaamisen sekä varsinaisen lähettämisen. Verkkokaupan tilaustiedot välittyvät automaattisesti varastopalveluita tarjoavan yrityksen järjestelmään, joka toimittaa tavarat asiakkaille. Varastonhallintajärjestelmä päivittää verkkokauppaan mahdollisen lähetystunnuksen/seurantakoodin sekä varaston saldon kunkin tuotteen osalta.

Monelle verkkokauppiaalle kv-markkinat aukeavat parhaiten nimenomaan 3PL kumppanin kanssa. Pienemmillä lähetysvolyymeillä on vaikea ylläpitää logistisia sopimuksia useiden rahtiyhtiöiden kanssa ja toisaalta maiden erot toimitustapamieltymysten osalta vaihtelevat. Jopa 85% Fortune 500 listan yrityksistä käyttää logistiikan hallinnassa 3PL kumppania.

Tässä TOP10 syytä miksi logistiikan ulkoistaminen asiantuntevalle kumppanille kannattaa:

 1. Ajan ja rahan säästyminen. Kun ulkoistat varastoinnin ja logistiikan voit säästää rahaa poistamalla tarvetta investoida omiin varastotiloihin, kuljetussopimuksiin tai henkilökuntaan. Sinun ei tarvitse huolehtia eri rahtiyhtiöiden laskuista eikä kulujen kohdistamisesta lähetyksille. Lisäksi 3PL kumppanisi varastonhallintaohjelma saattaa mahdollistaa varastonkierron nopeuttamisen sekä tuotenimikekohtaiset analysoinnit paremmin kuin verkkokauppasi.
 2. Toiminnan joustavuus ja skaalautuvuus. Voit unohtaa resursoinnin tuomat rajoitteet. Asiantunteva logistiikkakumppani skaalautuu sinun tarpeidesi mukaan. Tarjolla on sinun tarpeeseen varastotilaa, työvoimaa ja useita kuljetusvaihtoehtoja. Sinun ei tarvitse miettiä sesonkivaihteluita tai loma-aikoja, voit kasvattaa tilausten tai varaston määrää niin nopeasti kuin haluat ja logistiikkakumppanisi auttaa mielellään sinua kasvun rakentamisessa varmistaen tehokkaan logistisen ketjun.
 3. Kasvun maksimointi. Käyttämällä 3PL-palveluntarjoajaa säästät aikaa ja resursseja. Tämä vaikuttaa suoraan verkkokaupan kasvuun. Asiantunteva 3PL kumppani tarjoaa globaalit toimitukset nopeasti, jotta sinä voit helposti ja riskittömästi kansainvälistä kasvua.
 4. Vapaus keskittyä oleelliseen. Sen sijaan, että itse huolehtisit tavaran vastaanotosta, lähettämisestä sekä varastoinnista, ulkoistat operaatiot yritykselle, jolla on asiantuntemusta ja kokemusta hoitaa nämä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Vot itse vapauttaa resursseja ja keskittyä oleelliseen, eli myyntiä tuottavaan toimintaan.
 5. Asiakastyytyväisyyden parantuminen. Voit keskittyä paremmin asiakkaidesi tyytyväisyyden kehittämiseen, kun logistisen ketjun päivittäiset toiminnot on ulkoistettu. Sinun ei tarvitse investoida varastotilaan, varastonhallintaohjelmaan, varautua tilauspiikkeihin resursoinnilla tai pysyä logistiikan kehityksen mukana. Voit keskittyä rakentamaan asiakkuuksia, joiden uusintaostot jatkuvat vuosi toisensa perään.
 6. Hallinnollisen työn vähentyminen. Ulkoistamalla toimintoja 3PL kumppanille, saat käyttöösi ajanmukainen varastonhallintaohjelman, joka usein tehostaa sisäänostojen sekä tilausten käsittelyä. Hallinnon työ varastoinnin ja varastotyövoiman järjestämisessä poistuu. 3LP kumppanisi pystyy käsittelemään tuhansia lähetyksiä päivässä ilman, että sinun tarvitsee keskittyä varmistamaan tarvittavia resursseja. Et myöskään joudu huolehtimaan eri rahtiyhtiöiden laskuista, niiden kohdistamisesta lähetyksille.
 7. Jatkuva kehittyminen. 3PL-palveluntarjoajat ovat joustavia ja ymmärtävät muuttuvaa markkinaa. Valitsemalla asiantuntevan palveluntarjoajan saat kumppanin, joka jatkuvasti parantaa toimitusketjua ja varmistaa, että logistiikka järjestetään nopealla, joustavalla ja kustannustehokkaalla tavalla. Lyhyesti sanottuna 3PL kumppanisi voi auttaa sinua vähentämään kuluja, nopeuttamaan toimituksia sekä siten parantamaan asiakaskokemusta.
 8. Logistisen ketjun optimointi. Sinun ei tarvitse käyttää aikaa tai rahaa logistisen ketjun optimointiin. 3PL kumppani mahdollistaa toiminnan skaalautumisen sinun liiketoimintasi ehdoilla. Voit olla lähettämättä yhtään lähetystä kuukauteen ja toiseen hetkeen lähettää tuhansia tuotteita ympäri maailman ja maksat vain tehdyistä tapahtumista. Lisäksi 3PL kumppani kehittää puolestasi toimintoja vastatakseen alati kehittyvän markkinan tarpeisiin.
 9. Teknologinen kehittyminen. Logistiikan ulkoistaminen 3PL-kumppanille voi varmistaa, että olet uusimman ohjelmistokehityksen ja teknologian kärjessä. Varastonhallintaohjelmistot, varaston optimointi ja kuljetusten hallinta kehittyvät alati. Kumppani, joka keskittyy rakentamaan kasvua kanssasi varmistaa, että pysyt kehityksen mukana.
 10. Lisäarvon tuottaminen ja PRO-palvelut.Ulkoistaminen 3PL-palveluntarjoajalle takaa, että sinulle itselle jää enemmän resursseja keskittyä olennaisiin toimintoihin. Logistiikkakumppanin asiantuntemus, monipuoliset resurssit sekä kehittynyt varastonhallinta takaa logistisen ketjun toimivuuden.Valitsemalla kumppanin, joka tarjoaa palveluita verkkokaupan tarpeisiin voit edelleen lisätä lisäarvoa asiakkaillesi.

Miten valita 3PL kumppani?

Kun päätät ulkoistaa verkkokauppasi logistiikan, kannattaa oikean palveluntarjoajan valintaan käyttää aikaa. Halvin ei aina ole paras. Strategisesti oikea kumppani voi auttaa sinun liiketoimintasi uudelle tasolle.

Tässä muutamia tekijöitä pohdinnan tueksi:

 • Millainen varastonhallintaohjelma on? Onko se integroitavissa verkkokauppaasi? Kehitetäänkö ohjelmisto? Entä integraatioita? Millainen takaisinmaksuaika on mahdollisen integraation kustannukselle?
 • Onko tarjolla useita toimitustapoja, joista voit valita sinun liiketoiminnallesi sopivat?
 • Miten hinnoittelu muodostuu? Onko aloituskustannuksia, integrointikustannuksia, kk-kustannuksia, tuntiveloitusta alkavien tuntien perusteella, entä tuotenimike kohtaisia kuukausi kustannuksia? Onko hinnoittelu läpinäkyvää ja ennakoitavaa?
 • Tukevatko varaston sijainti ja operaatioiden skaalautumiskyky sinun liiketoimintasi tavoitteita? Miten nopeita toimitukset ovat? Onko varastokapasiteetti riittävä? Onko palvelulupaus toimituksille ja sisääntulevan tavaran käsittelylle uskottava?
 • Miten sisään saapuvan tavaran käsittely hoidetaan?
 • Skaalautuuko toiminta (hinnoittelu ja kapasiteetti) sinun kasvusi kanssa?
 • Onko tarjolla kansainväliset toimitukset sekä tullialueen ulkopuolelle menevät lähetykset. Onko ulkomaille lähettäminen yhtä helppoa ja nopeaa kuin kotimaassa?
 • Onko turvallisuus huomioitu? Miten tietoturva? Entä tuoteturvallisuus?

Vapauta aikaa lopettamalla varastotetris

Me NettiVarastolla panostamme asiakkaidemme menestymiseen ja kasvuun. Peruspalveluun kuuluu muun muassa jatkuva varastonhallintajärjestelmän ja verkkokauppa-alustojen integroinnin kehittäminen, lähetyskustannusten optimointi,, kansainvälisten toimitusten yksinkertaistaminen sekä asiakkaidemme arjen helpottaminen.

Yleisimpien verkkokauppa-alustojen jatkuva integraatiokehitys on tärkeää, jotta jokaisella verkkokaupalla on mahdollisuus päivittää oma ydinsoftansa halutessaan uuteen ja pitää integraatio toimivana. Tarjoamme verkkokauppaintegraatiot valittuihin alustoihin veloituksetta käyttöön.
Tuemme kasvuasiakkaitamme toimimalla strategisena logistiikkakumppanina kasvun varmistamiseksi. Lähde rakentamaan verkkokauppasi kasvua NettiVaraston kanssa.

Varastonhallintaohjelmistomme on vapaasti testattavissa my.OGOship.com

Miksi valita NettiVarasto?

Ei kiinteää kk-maksua
Veloitukseton startti
Ei minimi tilausmääriä
Ei minimi sopimuskautta
Maksat vain tehdyistä tapahtumista

NettiVarasto mahdollistaa verkkokauppasi kasvun

Verkkokauppa ei tunne rajoja

Verkkokaupan suosio kasvaa vuosi vuodelta. Kotimainen digikuluttaja tekee verkko-ostoksia yleensä suomenkielisistä verkkokaupoista. Maan rajat eivät kuitenkaan pidättele. Kaupan liiton selvityksen mukaan ulkomaisiin verkkokauppoihin valuu yli 40 prosenttia suomalaisten euroja. Rajat ylittävä verkkokauppa tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Verkkokaupan toiminnan kansainvälistyminen ei ole koskaan ollut helpompaa, ainakaan teoriassa

Verkkokaupan markkinassa valtavat mahdollisuudet.

Suomalainen kuluttaja odottaa voivansa ostaa mitä tahansa verkosta. Vuonna 2017 verkkokaupan markkinan koko on arvioitu olevan 8,5 miljardia euroa. Vuotta tätä aiemmin Euroopassa käytiin verkkokauppaa 530 miljardilla eurolla. Verkkokaupan kasvu on ollut vuosittain 14-15% luokkaa The European Ecommerce Report 2017 -raportin mukaan. NettiVaraston asiakkaat ovat kasvaneet samassa ajassa yli 100% nopeammin kuin markkina keskimäärin.

”NettiVaraston asiakkaana kasvat kaksi kertaa verkkokauppamarkkinaa nopeammin!”

Kyse on nopeasti kasvavasta markkinasta niin kansainvälisesti kuin Suomessa. Globaalit markkinat ovat suuret, joten suomalaisten verkkokauppiaiden on turha kilpailla keskenään vaan avata ovet kansainvälisille markkinoille. Verkkokaupan näkökulmasta Suomi on yhtä lähellä internetiä kuin muukin maailma, kuten Leevi Parsama asian muotoili Ylen Aamu-TV:ssä.

NettiVaraston asiakkaana kasvutahti on ollut Suomeen toimitettujen lähetysten osalta yli kaksinkertaisesti markkinaan nähden. Mutta mikä on hyvin kiinnostavaa, kansainvälisten toimitusten osalta asiakkaiden liiketoiminta on kasvanut keskimäärin jopa 300 % nopeammin kuin markkina!

NettiVarasto verkkokauppasi kasvukumppanina

Mahdollisuudet ovat rajattomat. Se ei, kuitenkaan tarkoita, että kasvaminen kansainvälisille markkinoille olisi yksinkertaista. Kasvu vaatii paljon työtä, rohkeutta, vähän onnea sekä parhaita kumppaneita, joiden kanssa kasvu on mahdollista.

Logistiikka on verkkokaupan yksi ydinprosesseista. Ydinprosessi on kyseessä silloin, kun toiminto on liiketoiminnan kannalta erityisen tärkeä. Muita liiketoiminnalle tärkeitä prosesseja on verkkokaupassa mm. ostaminen, tuotanto sekä myynti ja markkinointi. Ydinprosessien ulkoistaminen on usein järkevää, varsinkin mikäli oma aika, osaaminen tai kasvun edellyttämät resurssit ovat vähäiset.

Kun verkkokauppa asettaa toiminnalle suuria kasvu tavoitteita, on useimmiten järkevää analysoida ne ydinprosessit, joiden onnistuminen on ensisijaisen tärkeää ja valita oikeat kumppanit tukemaan kasvua. Logistiikan hallinnan, varastoinnin sekä toimittamisen ulkoisaminen NettiVarastolle auttaa verkkokauppaa kasvamaan. NettiVarasto tarjoaa vuosien kokemusta, osaamista ja asiantuntemusta sekä mahdollistaa pienemmän verkkokaupan toimimaan suuren tavoin vahvasti kilpailussa logistiikan kentässä. Ilman volyymiin perustuvia logistiikka sopimuksia on kansainvälisiä markkinoita vaikea tavoittaa kustannustehokkaasti. Ulkoistaminen mahdollistaa myös kasvupiikit, kampanjat sekä kohdemarkkinoiden testaamisen. Kauppiaan ei tarvitse kampanjoidessaan miettiä resurssointia tai toiminnan skaalautumista liian nopeasti. NettiVaraston resurssit ovat käytössä joustavasti ja kustannustehokkaasti.

Me NettiVarastolla luomme kasvuasiakkaillemme määrätietoisesti kasvua seuraamalla kauppiaiden toimintaa ja nostamalla esiin kehityskohteita, sekä parantamalla automaatiota verkkokaupan ja varastonhallinnan välillä. Mahdollistamme asiakkaillemme PRO-palveluita, keräämällä yhteen eri alojen palveluita ja mahdollistamalla niiden käyttämisen vaikka yksittäiseen lähetykseen.

Mikäli sinun verkkokauppasi on kasvussa tai suunnittelee kansainväliseen kasvuun tähtäävää liiketoimintaa
– valitse matkallesi logistiikkakumppani, joka tukee kasvuasi strategisesti.

Lue lisää Nettivaraston palvelusta
Lue lisää kasvuasiakkaiden palveluista

Yhtenäinen EU:n verkkokauppamarkkina

EU yhtenäistää verkko-ostamista

Euroopan parlamentti on linjannut muutoksen verkkokauppojen toimintaan EU:n alueella. Jatkossa verkkokauppaan saapuvia ei saa torjua tai ohjata muualle tämän kansalaisuuden, asuinpaikan tai väliaikaisen sijainnin perusteella. Euroopan parlamentin tiedote sanoo, että uusien sääntöjen myötä kaikki EU-maiden verkkokaupat avautuvat kaikille EU-maissa asuville asiakkaille, ja niiden on tarjottava samat hinnat ja ostoehdot kuin paikallisillekin.

Tämän niin kutsutun geoblokkaus kiellon myötä kuluttajat voivat ostaa aiempaa helpommin verkossa esimerkiksi erilaisia tuotteita, konserttilippuja ja hotellimajoituksia toisista EU-maista paikallisilla hinnoilla.

Kun laki saadaan voimaan tämän vuoden loppuun mennessä on kaikille EU-maista kotoisin oleville asiakkaille tarjottava samat ostoehdot kuin paikallisille asiakkaille. Asiakkaille on siis taattava samat hinnat ja ehdot kun asiakas ostaa tavaroita, jotka toimitetaan EU-maahan, johon myyjä yleisten käyttöehtojensa mukaan tarjoaa toimituksen tai jotka haetaan paikasta, josta on sovittu asiakkaan ja myyjän välillä. Kuluttajia ei myöskään saa kohdella eri tavalla luotto- tai maksukortin myöntöpaikan perusteella. Myyjät saavat valita, mitkä maksutavat he hyväksyvät, mutta he eivät voi kohdella samalla maksutavalla maksavia asiakkaita eri tavoin.

Mikäli, et vielä toimita kansainvälisesti on Nettivaraston kanssa aloittaminen helppoa ja riskitöntä.

Lähetä verkkokaupan kansainvälisiä lähetyksiä helposti ja edullisesti

Maan rajat eivät ole este verkkokaupassa. Yhteistä markkinaa kehitetään yhteisillä pelisäännöillä ja etämyynnin alv-kiemuroita yksinkertaistetaan. Verkkokauppiaita kiinnostavat yhä useammin suuremmat markkinat ja mahdollisuudet löytyvät Suomen rajojen ulkopuolelta.
Kansainvälisten lähetysten lähettämisessä verkkokauppiaan kannalta yleisimpiä haasteita ovat mm.:

 • Lähetykset ovat hintavia
 • Lähetykset ovat hitaita
 • Tulliasioiden hoitaminen EU:n ulkopuolelle lähtevissä lähetyksissä vaatii perehtymistä ja lähetykset voivat olla työläitä.

Ratkaisut ongelmiin

Kansainvälisiin lähetyksiin on olemassa edullisia vaihtoehtoja kuten kansainväliset maksikirjeet, joita tarjoavat monet postiyritykset. Edulliset hinnat vaativat kuitenkin suurehkoja volyymeja, joten volyymien voimakas kasvattaminen alentaa hintoja.

Kansainväliset maksikirjeet, jotka ovat edullisimpia lähetysmuotoja, ovat suhteellisen nopeita Euroopassa, toimitus 3 – 5 päivää, mutta Euroopan ulkopuolelle lähetettäessä niiden toimitusnopeus alenee. Toimitusaika voi venyä jopa 2 – 4 viikkoon. Toimitusnopeutta saa kasvatettua huomattavasti käyttämällä kansainvälisten kuriiriyhtiöiden lentorahtikuljetuksia, tosin nekin ovat hintavia, jolloin lähetykset kannattaa keskittää yhdelle toimijalle volyymialennusten saamiseksi.

EU:n alueelle lähettäessä tulliasioista ei tarvitse huolehtia, mutta jo toimitukset esim. Norjaan vaativat asianmukaiset tullidokumentit. Lähetysten mukaan tarvittavat tullidokumentit ovat vakiomuotoisia, joista Nettivarasto on kirjoittanut aiemman artikkelin.

Nettivaraston kansainväliset lähetyspalvelut

Nettivarasto tarjoaa kattavat palvelut verkkokaupan kansainvälisiin lähetyksiin. Olemme neuvotelleet parhaat mahdolliset rahtisopimukset kaikkialle maailmaan ja pystymme lähettämään kansainväliset lähetykset kustannustehokkaasti ja vaivattomasti. Pystymme tarjoamaan mm.:

 • Pienten ja kevyiden lähetysten kustannustehokkaan lähettämisen globaalisti.
 • Globaalit ovelle toimitettavat kuriiritoimitukset hintaan, joihin vain kaikkein suurimmat verkkokaupat pystyvät.
 • Suuremmat paketit muutamassa päivässä Eurooppaan, edullisesti.
 • Täysautomatisoidut tullidokumentoinnit lähetyskäsittelyssä.

Lue lisää kansainvälisistä lähetyksistä!

Lue lisää EU istunnon lehdistötiedotteesta!

Ota rohkeasti yhteyttä alla olevalla yhteystietolomakkeella ja ota kansainvälisen kasvun ensimmäiset askeleet!

Verkkokauppa ja GDPR

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset verkkokauppiaalle

Toukokuussa 2018 astuu voimaan GPDR – General Data Protection Regulation. Yhdenmukainen henkilötietolainsäädäntö EU:ssa tukee rajat ylittävää kaupankäyntiä. Tämä tietosuoja-asetus koskee siis kaikkien kansalaisten henkilötietojen käsittelyä.

GDPR määrittelee henkilötiedon seuraavasti: ’henkilötiedoilla tarkoitetaan ” kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön, jäljempänä ’rekisteröity’ liittyviä tietoja; tunnistettavissa olevana pidetään luonnollista henkilöä, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa erityisesti tunnistetietojen, kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen taikka yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella” (GPDR 4 art. kohta 1)

Käytännössä jatkossa kaikki tieto on jatkossa henkilötietojen käsittelyn piirissä ja osoitusvelvollisuus rekisterinpitäjällä.

Verkkokauppias ja henkilötietojen käsittely

Asetus määrittelee milloin henkilötietoja saa kerätä. Käsittely on lainmukaista ainoastaan, jos ja vain siltä osin kuin vähintään yksi seuraavista edellytyksistä täyttyy:

 1. rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn yhtä tai useampaa erityistä tarkoitusta varten;
 2. käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi rekisteröidyn pyynnöstä;
 3. käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi;
 4. käsittely on tarpeen rekisteröidyn tai toisen luonnollisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi;
 5. käsittely on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi;
 6. käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, paitsi milloin henkilötietojen suojaa edellyttävät rekisteröidyn edut tai perusoikeudet ja -vapaudet syrjäyttävät tällaiset edut, erityisesti jos rekisteröity on lapsi.

Verkkokauppias saa käsitellä henkilötietoja tilauksen perusteella. Verkkokaupan asiakkaalta ei aina tarvitse pyytää suostumusta henkilötietojen käsittelylle. Tämä johtuu siitä, että tilaus on sopimus, jossa asiakas on osapuolena. Jos yrityksen asiakkaaksi rekisteröitynyt henkilö on tehnyt verkkopalvelussa ostoksen, tilauksen, varauksen tms, on osapuolten välille muodostunut henkilötietojen käsittelyyn oikeuttava asiallinen yhteys. Jos osapuolten välille ei ole rekisteröitymisen seurauksena muodostunut asiakassuhdetta, kyse on muusta henkilön suostumukseen perustuvasta tietojen käsittelystä.

Mikä sitten muuttuu?

Henkilötietojen käsittely perustuu osoitusvelvollisuuteen ja se edellyttää dokumentointia. Vaatimukset rekisterinpitäjille kasvavat sekä yksilön oikeuden lisääntyvät. Lisäksi asetuksen noudattamatta jättämiseen on asetettu sanktio. Uutena asiana on henkilötietojen käsittely rekisterinpitäjän lukuun.

Rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus

GDPR:n keskiössä on rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus, jonka myötä rekisterinpitäjällä tulee olla niin sanottu laillinen oikeusperuste henkilötiedon käsittelylle. Henkilötietojen käsittelyä koskevat periaatteet kuvataan GDPR-asetuksen artiklassa 5 ja oikeusperusteet määritellään artiklassa 6.

Sähköpostimarkkinointi

Verkkokaupan asiakkaalle saa lähettää jatkossa sähköistä markkinointia, jos asiakas on aktiivisesti sallinut sen tai jos sähköpostiosoite on saatu tilauksen yhteydessä, eikä asiakas ole aktiivisesti kieltänyt sitä, vaikka kieltomahdollisuutta on tarjottu. Rekisteriselosteessa on oltava maininta sähköisestä markkinoinnista.

Rekisterinpitäjä vs henkilötietojen käsittelijä

GDPR käsittelee asetusta eri roolien kautta. Verkkokauppiaan on tärkeää tunnistaa seuraavat roolit:
Rekisterinpitäjä on se, jonka toimeksiannosta tai jonka tarpeita varten rekisteri luodaan, ja
• Ohjelmiston toimittava yritys on henkilötietojen käsittelijä , eli se todellinen tietoa tallentava, kokoava ja säilyttävä taho, joka käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän toimeksiannosta.

Verkkokauppiaalla on jatkossa useampi asetuksen näkökulmasta henkilötietojen käsittelijä, kuten verkkokauppa-alusta, NettiVarasto, Uutiskirjeohjelma jne. Näiden roolien välisistä velvollisuuksista määritellään erikseen.

Mitä verkkokauppiaan tulee nyt huomioida?

Asetukseen voi valmistautua jo nyt saattamalla kuntoon nykyinen tietosuojaseloste, erityisesti profiloinnin osalta. ’Profiloinnilla’ mitä tahansa henkilötietojen automaattista käsittelyä, jossa henkilötietoja käyttämällä arvioidaan luonnollisen henkilön tiettyjä henkilökohtaisia ominaisuuksia, erityisesti analysoidaan tai ennakoidaan piirteitä, jotka liittyvät kyseisen luonnollisen henkilön työsuoritukseen, taloudelliseen tilanteeseen, terveyteen, henkilökohtaisiin mieltymyksiin, kiinnostuksen kohteisiin, luotettavuuteen, käyttäytymiseen, sijaintiin tai liikkeisiin,
Lisäksi kannattaa päivittää myyntiehdot ja asiakassopimukset vastaamaan GDPR:n vaatimuksia.

Uutena asiana on tarkistaa sopimukset rekisterinpitäjän ja henkilötietojen käsittelijöiden välillä, jotta jatkossakin verkkokauppiaan lukuun voivat määritellyt tahot tehdä henkilötietojen käsittelyyn liittyvää toimintaa.

Henkilötietojen käsittelijan ja rekisterinpitäjän välinen sopimus

Verkkokauppias on asetuksen mukaan Rekisterinpitäjä, jonka lukuun henkilötietoja käsitellään. Rekisterinpitäjä saa käyttää ainoastaan sellaisia henkilötietojen käsittelijöitä, jotka toteuttavat riittävät suojatoimet asianmukaisten teknisten ja organisatoristen toimien täytäntöönpanemiseksi niin, että käsittely täyttää tämän asetuksen vaatimukset ja sillä varmistetaan rekisteröidyn oikeuksien suojelu.

Henkilötietojen käsittelijän suorittamaa käsittelyä on määritettävä sopimuksella tai muulla unionin oikeuden tai jäsenvaltion lainsäädännön mukaisella oikeudellisella asiakirjalla, joka sitoo henkilötietojen käsittelijää suhteessa rekisterinpitäjään ja jossa vahvistetaan käsittelyn kohde ja kesto, käsittelyn luonne ja tarkoitus, henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät, rekisterinpitäjän velvollisuudet ja oikeudet. Tässä sopimuksessa tai muussa oikeudellisessa asiakirjassa on säädettävä erityisesti, että henkilötietojen käsittelijä:
a) käsittelee henkilötietoja ainoastaan rekisterinpitäjän antamien dokumentoitujen ohjeiden mukaisesti,
b) varmistaa, että henkilöt, joilla on oikeus käsitellä henkilötietoja, ovat sitoutuneet noudattamaan salassapitovelvollisuutta tai heitä koskee asianmukainen lakisääteinen salassapitovelvollisuus;
c) toteuttaa kaikki 32 artiklassa vaaditut toimenpiteet;
d) noudattaa 2 ja 4 kohdassa tarkoitettuja toisen henkilötietojen käsittelijän käytön edellytyksiä;
e) ottaen huomioon käsittelytoimen luonteen auttaa rekisterinpitäjää asianmukaisilla teknisillä ja organisatorisilla toimenpiteillä mahdollisuuksien mukaan täyttämään rekisterinpitäjän velvollisuuden vastata pyyntöihin, jotka koskevat III luvussa säädettyjen rekisteröidyn oikeuksien käyttämistä;
f) auttaa rekisterinpitäjää varmistamaan, että 32–36 artiklassa säädettyjä velvollisuuksia noudatetaan ottaen huomioon käsittelyn luonteen ja henkilötietojen käsittelijän saatavilla olevat tiedot;
g) rekisterinpitäjän valinnan mukaan poistaa tai palauttaa käsittelyyn liittyvien palveluiden tarjoamisen päätyttyä kaikki henkilötiedot rekisterinpitäjälle ja poistaa olemassa olevat jäljennökset, paitsi jos unionin oikeudessa tai jäsenvaltion lainsäädännössä vaaditaan säilyttämään henkilötiedot;
h) saattaa rekisterinpitäjän saataville kaikki tiedot, jotka ovat tarpeen tässä artiklassa säädettyjen velvollisuuksien noudattamisen osoittamista varten, ja sallii rekisterinpitäjän tai muun rekisterinpitäjän valtuuttaman auditoijan suorittamat auditoinnit, kuten tarkastukset, sekä osallistuu niihin.

Rekisteröidyn oikeus saada pääsy tietoihin

Uusi asetus määrittää jokaiselle rekisteröidylle mahdollisuuden pyytää yritykseltä tiedot omista henkilötiedoistaan ja niiden säilytyksestä. Asetus ei koske ainoastaan rekisteröidyn oikeutta, vaan määrittää tarkasti myös sen, miten yritysten tulee kyetä toimittamaan pyydetyt tiedot. Asetuksessa sanotaan, että rekisterinpitäjän on toimitettava henkilötietojen käsittelyä koskevat tiedot rekisteröidylle tiiviisti esitetyssä, läpinäkyvässä, helposti ymmärrettävässä ja saatavilla olevassa muodossa. Toisin sanottuna tiedot toimitetaan sähköisesti. Ensimmäistä kertaa itseään koskevia tietoja tulee voida pyytää helposti ja ilman kustannuksia. On siis myös oletettavaa, että ihmiset myös käyttävät oikeuttaan huomattavasti aiempaa enemmän. Tietosuoja-asetus takaa rekisteröidylle tietyin poikkeuksin myös oikeuden tietojen oikaisemiseen sekä oikeuden tietojen poistamiseen eli niin kutsutun oikeuden tulla unohdetuksi.

NettiVarasto henkilötietojen käsittelijänä

Me NettiVarastolla olemme päivittäneet sisäisiä prosesseja ja järjestelmiämme varmistaaksemme, että olemme valmiita toukokuussa 2018. Asiakkaamme voivat jatkaa EU:n henkilötietojen laillista siirtoa järjestelmiimme, kun GDPR tulee voimaan.

Huomaathan, että tämä kirjoitus on blogi ja tarkoitettu tiedotuskäyttöön. Kirjoituksen tarkoitus ei ole antaa juridisia ohjeita.

Avainsanat: , , , ,

Nettivaraston integraatio myös WooCommerce Plugin -valikoimassa

Teimme NettiVaraston käyttöönotosta entistä helpompaa!

NettiVarastolla on ollut WooCommerce -verkkokauppaan toimiva integraatio erillisasennettavana jo pitkään. Nyt NettiVaraston saa käyttöön vieläkin helpommin WooCommercen omasta Plug in -valikoimasta muutamalla klikkauksella.

Varastoinnin ja logistiikan ulkoistaminen ei ole ollut ikinä helpompaa.

 • Täytä tietosi sopimusta varten tämän sivun alaosassa
 • Avaa verkkokauppasi Nettivarasto-integraatio parilla klikkauksella
 • Siirrä tuotevarastosi Nettivarastolle ja
 • unohda varastotetris.
 • NettiVaraston asiakkaana pääset hyödyntämään monipuolisia lisäarvopalveluitamme sekä volyymiperusteisia logistiikkasopimuksia heti vaivattomasti.

  Linkki integraatioon

  Sens.fi ulkoisti logistiikan Nettivarastolle ja satsasi tuotekehitykseen

  Varastoinnin ja logistiikan ulkoistus kasvun mahdollistajana

  Sens.fi ulkoisti logistiikan Nettivarastolle ja satsasi tuotekehitykseen

  Vajaan vuoden markkinoilla toiminut verkkokauppa Sens.fi on kehittänyt kotimaisen tuoteinnovaation balayage -värjäyksen tarpeisiin. Sens.fi -verkkokaupan tuottava SENS Europe Oy on Suomesta ponnistava eurooppalainen yritys, joka tarjoaa laadukkaita kauneudenhoitoon ja hyvään elämän laatuun liittyviä tuotteita kaikille naisille (ja vähän miehillekin).

  Verkkokaupan perustamisen ensivaiheissa varastoinnin ja logistiikan operaatiot päätettiin ulkoistaa asiantuntijalle, jolloin yrityksen resurssit riittivät tehokkaammin tuotekehitykseen, myynnin kasvattamiseen sekä tuotebrändin rakentamiseen ja markkinointiin.

  Sens Europen toimitusjohtana Heikki Niemelä korostaa, että yhteistyö Nettivaraston kanssa on ollut kustannustehokasta, joustavaa ja luotettavaa. Logistiikan ja varastoinnin järjestäminen ilman omia investointeja oli myös järkevää. ”Olemme pystyneet keskittymään tuotevalikoiman suunnitteluun ja omien Sens Balayage hiustenhoitotuotteiden kehitystyöhön” Niemelä jatkaa. Toiminnan aloitus oli myös nopea ja helppo, koska valittuun Vilkas-verkkokauppaan oli valmiina maksuton integraatio.

  Sens.fi on verkkokauppana alkutaipaleella ja tuotevalikoima kasvaa ripeää vauhtia. Tällä hetkellä käynnissä on tuotekehitystyö oman kampaamotasoisen tuotesarjaan parissa. Ensimmäiset Sens Balayage -tuotemerkillä myytävät hiustenhoitotuotteet ovat jo myynnissä. Tuotteista ja markkinoinnista vastaa kampaamoalan kilpailuissa palkittu nuori ammattilainen Amanda Lehtinen.

  Varastoinnin ja logistiikan ulkoistaminen Nettivarastolle varmistaa, että logististen operaatioiden toiminnan skaalautuvuus on huippuluokkaa. Tuotteiden määrä saa kasvaa rajusti ja toimitukset on mahdollista käynnistää heti vaikka globaalisti kilpailukykyisillä hinnoilla. Niemelä toteaa myös, että ”kehitystoiveitamme on kuunneltu ja niitä on viety ratkaisukeskeisesti eteenpäin. Nettivaraston palvelu joustaa ja pystymme skaalaamaan toimintaa helposti isommaksi, kun liiketoiminta kasvaa.”

  Sens.fi on perustettu tarjoamaan laadukkaan valikoiman erilaisia kauneudenhoitoon liittyviä tuotteita korkealaatuisista shampoista arkisiin kynsileikkureihin. Kaikkea mitä nainen tarvitsee itsestään huolehtimiseen ja hemmotteluun järkevällä hinta-laatusuhteella.


  Lisätietoja
  Nettivarasto, Matilda Kivinen p. +358 40 160 9141 | www.nettivarasto.fi
  Sens Europe, Heikki Niemelä p. +358 40 661 4881 | www.sens.fi

  Suomalainen OGOship käynnistää kansainvälisen kasvun Euroopassa ja vauhdittaa kotimaisten verkkokauppojen kasvua kansainvälisille markkinoille

  Verkkokauppa ei tunne rajoja

  Verkkokaupan suosio kasvaa vuosi vuodelta. Kotimainen digikuluttaja tekee verkko-ostoksia yleensä suomenkielisistä verkkokaupoista. Maan rajat eivät kuitenkaan pidättele. Kaupan liiton selvityksen mukaan ulkomaisiin verkkokauppoihin valuu yli 40 prosenttia suomalaisten euroja. Rajat ylittävä verkkokauppa tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Verkkokaupan toiminnan kansainvälistyminen ei ole koskaan ollut helpompaa, ainakaan teoriassa

  Verkkokaupan markkinassa valtavat mahdollisuudet

  Suomalainen kuluttaja odottaa voivansa ostaa mitä tahansa verkosta. Vuonna 2017 verkkokaupan markkinan koko on jo 8,5 miljardia euroa. Viime vuonna Euroopassa käytiin verkkokauppaa 530 miljardilla eurolla. Kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli 15 prosenttia. Kuluvalle vuodelle verkkokaupan liikevaihdon ennustetaan nousevan noin 602 miljardiin euroon, mikä tarkoittaa lähes 14 prosentin vuotuista kasvuvauhtia. Näin kertoo heinäkuussa julkaistu The European Ecommerce Report 2017 -raportti.

  Kansainvälisen kaupan esteet

  Verkkokauppaa ei pitäisi joutua rajoittamaan maiden rajojen mukaan, mutta kansainväliset toimitukset ovat kaupan este monelle pienelle ja keskisuurelle verkkokaupalle. Suurimpina haasteina kansainvälisen kaupan kasvulle ovat: toimituskulut pienillä tavaramäärillä, kansainväliset palautukset, kiristynyt hintakilpailu sekä ulkomaisten asiakkaiden tavoittaminen.

  Haasteet eivät ole pieniä, mutta silti moni verkkokauppa onnistuu kasvattamaan liiketoimintaansa kansainväliseksi. Pitkän linjan logistiikkapalveluyrittäjä Timo Toivonen uskoo, että rajat ylittävä verkkokauppa jatkaa voimakasta kasvuaan myös tulevina vuosina. Toivonen näkee paljon mahdollisuuksia kansainväliseen toimintaan kotimaisissa verkkokaupoissa, varsinkin pienten niche-markkinaa hallitsevien verkkokauppojen suhteen. Kaupan esteet on vain poistettava tai niitä on vähennettävä. Tähän ongelmaan hän lähti rakentamaan ratkaisua NettiVaraston palvelukokonaisuudella

  Helppo ja joustava ratkaisu verkkokauppojen kasvun tueksi

  Toivonen tunnisti muutamia vuosia sitten trendin, jossa pienet ja keskisuuret verkkokaupat kamppailevat kasvun esteiden kanssa. Kilpailemiseen kansainvälisessä kaupassa tarvitaan hyvien tuotteiden lisäksi muun muassa sellaista lähetysvolyymia, joka mahdollistaa kilpailukykyiset logistiikkasopimukset sekä ymmärrystä kansainvälisen kaupan toimituksista ja asiakirjoista. Useimmille pienille toimijoille tämä on ylivoimainen este. NettiVarasto on kehittänyt huippuluokan varastonohjausohjelmiston, joka mahdollistaa myös pienten volyymien verkkokauppojen palvelemisen.

  Suomessa logistiikkaratkaisu pienille ja keskisuurille sekä kasvaville verkkokaupoille on tuplannut vuosittain asiakasmääränsä. Vuoden 2017 alussa käynnistyivät keskustelut usean rahoittajan kanssa. Yhtiön kansainvälistymistä lähtivät tukemaan Suomen bisnesenkelien (FiBAN) jäsenten muodostama sijoittasyndikaatti ja Tekes Kansainvälistymissuunnitelmien myötä NettiVarastosta tuli OGOship. Maiden rajat eivät ole enää rajoitteena verkkokaupan liiketoiminnalle.

  Varaston ja lähetysten ulkoistaminen ei ole enää vain suurten yritysten etuoikeus. Ulkoistamisen tuomista eduista hyötyvät parhaiten ne, joilla oman ajankäytön resurssit ovat rajalliset tai joille mittavat investoinnit varastointiin ja logistiikkaan tuntuvat haastavilta.

  Tavoitteena kansainvälinen kasvu – meille ja asiakkaillemme

  Kotimainen Nettivarasto-brändillä toiminut -palvelu sai vierelleen kansainvälisen OGOship -nimen. Suomessa on noin 8000 verkkokauppaa, joista vain kourallinen on yltänyt kansainväliseen markkinaan. Euroopassa sen sijaan toimii noin 500.000 pientä ja keskisuurta verkkokauppaa. Rajua kasvua odotetaan erityisesti Euroopan markkinasta. OGOship keskittyy palvelemaan asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti riippumatta lähetysten volyymistä.

  OGOshipin kasvun moottori

  OGOshipilla on innovatiivista osaamista sekä palvelukokonaisuus, johon liittyy merkittävä markkinapotentiaali. Enkelisijoittaja ja sarjayrittäjä Janne Jormalainen näkee erityisen kasvupotentiaalin yrityksen liiketoiminnassa Euroopan markkinoilla. Euroopassa on 0,5 miljoonaa pientä ja keskisuurta verkkokauppaa, joilla OGOship on kehittänyt ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden. “NettiVarasto on Suomessa ollut menestystarina. Rahoituskierroksen myötä yhtiö pystyy keskittymään markkinaosuuden kasvattamiseen Euroopassa logistiikkaratkaisullaan” toteaa Jormalainen.

  OGOship palvelee tarkasti rajattua alipalveltua asiakasryhmää, pieniä ja keskisuuria verkkokauppoja. Räätälöidyn ja helposti käyttöönotettavan palvelun avulla verkkokauppiaat pääsevät kilpailemaan tasavertaisemmin suurempien verkkokauppoja vastaan. Keskittymällä tavaraliikenteen hallinnoinnin sijaan markkinointiin, asiakaspalveluun ja brändin rakentamiseen verkkokauppiaat parantavat kuluttajien asiakaskokemusta ja lisäävät asiakasuskollisuutta, kertoo lääkäri, terveydenhuoltoalan kasvuyrittäjä ja startuppien neuvonantaja Ali Omar. Omar on yksi OGOshipin enkelisijoittajista ja kansaivälistymisen moottoreista.

  Verkkokauppojen kasvun mahdollistavat hyvin valitut strategiset kumppanit

  Kasvavan yrityksen haasteina ovat rahoituksen riittävyys ja palveluiden skaalaaminen asiakasmäärän kasvaessa. Hallitusammattilainen ja enkelisijoittaja Reima Linnanvirta toteaa, että “voittavat start-upit keskittyvätkin ydinliiketoimintaansa ja ulkoistavat muut toimintonsa. Sama pätee verkkokauppaliiketoimintaan: verkkokaupan kuuluu keskittyä siihen mitä se tekee parhaiten, eli asiakaspalveluun, tuotteisiinsa ja markkinointiin. Ulkoistamalla logistiikan verkkokaupat minimoivat kiinteät kulunsa ja pääomatarpeensa mahdollistaen voimakkaan kasvun. Lisäksi ne varmistavat ulkoistuksella toimintojensa skaalautuvuuden ja palvelun pitämisen tasalaatuisena.” Linnanvirran mielestä OGOship tarjoaa erinomaisen strategisen kumppanin voittaville verkkokaupoille näiden matkalla maailmanvalloitukseen.

  OGOshipin palvelukokonaisuus on tehnyt logistiikan ulkoistamisesta helppoa ja riskitöntä. Palvelu kattaa koko logistiikkavirran: tavaroiden vastaanoton, varastoinnin, keräilyn, lähetykset, palautukset ja varastonhallinnan. Varastot Tallinnassa ja Suomessa lähettävät paketit kustannustehokkaasti mihin tahansa maailmassa valmiiksi neuvoteltujen globaalien logistiikkasopimusten avulla.

  OGOshipin varastonohjausjärjestelmä on integroitavissa yleisimpiin verkkokauppoihin veloituksetta. Ainutlaatuiseen palvelukokonaisuuteen kuuluvat myös lisäarvopalvelut, jotka ovat itsessään monelle pienemmälle toimijalle tapa tehdä liiketoimintaa ison verkkokaupan tapaan. Lisäarvopalveluita ovat mm. 3D-tuotekuvaukset, edistyneet varaston raportoinnit, luksus-paketoinnit, kiireelliset lähetykset, erilaiset mainosprintit lähetyksiin, ekologinen kierrätyspaketti sekä mahdollisuus päästä osaksi laajaa verkkokauppojen tuoteverkostoa.

  Verkkokaupan toiminnan kansainvälistyminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Valitsemalla kasvun mahdollistavan strategisen kumppanin on kansainvälinen markkina saavutettavissa helposti ja riskittömästi.

  Yritysesittely

  • Koivua Oy on perustettu 2011
  • Henkilöstömäärä 15.
  • Yhtiön varasto-operaatiot toimivat Tallinnassa ja Vantaalla. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Vantaalla ja Tampereella
  • Ainutlaatuinen varastonohjausohjelmisto mahdollistaa nopean ja helpon palvelujen käyttöönoton myös pienille ja keskisuurille verkkokauppoille.
  • Palvelu on räätälöity pienen ja keskisuuren verkkokauppa-asiakassegmentin tarpeeseen. Painopisteinä palvelun käyttöönoton helppous ja riskittömyys, joustavuus, käyttöliittymän ja rajapinnan käyttökokemus sekä kasvumahdollisuuksien luominen lisäarvopalveluilla.

  Kirjoittanut: Matilda Kivinen, joka toimii OGOshipin asiakkuuksien, myynnin ja markkinoinnin tehtävissä.

  Jäikö jokin askarruttamaan?

  Kysy rohkeasti, kerromme mielellämme lisää!

  Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin 24 tunnin kuluessa!