Tullialueen ulkopuolelle lähtevät lähetykset


Tuotteiden lähettäminen tullialueen ulkopuolelle Nettivaraston kautta on helppoa. Yleisohjeena on, että Nettivarasto huolehtii tarvittavan dokumentaation liittämisestä lähetyksiin, kunhan kaikki tarvittava tuotetieto on saatavilla.

Lähettäminen

Jotta Nettivarasto voi lähettää lähetyksiä tullialueen ulkopuolelle, tarvitaan lähetyksistä ja tuotteista seuraavat tiedot (ns. tullitiedot):

  • Koko lähetyksen yhteisarvo euroina

Per tuotenimike / tuoterivi:

  • Tuotteen kuvaus (ihanteellisesti virallinen tullikoodi, mutta sanallinen selitys kelpaa)
  • Tuotteen hinta
  • Tuotteen alkuperämaa

Tuotenimikkeitä koskevat tiedot on mahdollista syöttää valmiiksi jokaiselle tuotteelle tuotesivulta. Jos tuotteiden tietoja puuttuu, Nettivarasto voi täyttää puuttuvat lähetyksen tiedot manuaalisesti. Puuttuvat tiedot täytetään toistaiseksi ilman veloitusta, mutta jatkossa puuttuvien tullitietojen täytöstä voidaan veloittaa käsittelymaksu.

Vastaanottaminen

Lähettämiseen vaadittavat dokumentaatiot saadaan tuotettua Nettivarastolla. Lähetyksen vastaanottaminen on yleisesti vastaanottajan vastuulla ja tällöin kannattaa huomioida, että tullirajan ylittävien lähetysten vastaanottaminen vaihtelee maakohtaisesti. Yleisesti on vastaanottajan vastuulla hoitaa tarvittavat tullimaksut, jotta lähetys voidaan vastaanottaa. Eri mailla ja eri kuljetusyhtiöillä on paljon erilaisia tapoja periä tullimaksuja ja käsittelyajat vaihtelevat paljon.

Tässä yleinen dokumentti, josta pystyy tarkistamaan tullirajoja eri maihin.

Takaisin kaikkiin ohjeisiin

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kysy rohkeasti, kerromme mielellämme lisää!

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin 24 tunnin kuluessa!

Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujemme tuottamista varten. Käyttämällä sivustoamme, sinun oletetaan lukeneen ja ymmärtäneen Tietosuojakäytäntömme, jossa kerrotaan mm. evästeiden käytöstä ja miten näiden käyttö voidaan estää.