Maahantuonti Viroon


Tuonti EU:n sisältä

EU:n sisällä tavara saa liikkua vapaasti. Kun tavara on kerran tullattu EU:n alueelle, voi sitä liikutella vapaasti maasta toiseen, ellei kyseessä ole jollakin tapaa vientikontrolloitu tuote.

Voit ohjata tavaralähetyksen EU:n sisältä suoraan varastolle.

 

Tuonti EU:n ulkopuolelta

Kun tavaraa tuodaan EU:n ulkopuolelta Viroon, tulee tullit ja arvonlisäverot tuonnin yhteydessä maksaa Viroon. Tällöin kannattaa huomioida muutamia asioita:

  • Yrityksesi tarvitsee EORI-numeron. Tämän saat kotimaasi tulliviranomaisilta sitä pyytäessä. EORI-numero on yhteiseurooppalainen tullausrekisterinumero, joka myönnetään yrityksille, jotka käyvät kauppaa EU:n sisällä.
  • Maksat tuonnin yhteydessä 20 % ALV:n (Viron ALV), jonka voit nostaa takaisin Virosta, jos et muutoin ole rekisteröityneenä arvonlisäverovelvolliseksi Viroon.

Tavaran tullaaminen Viroon on edullista. ALV on vain 20 % ja tullaamisen palvelumaksut ovat edullisia. Pyydä kuljetusyhtiötäsi hoitamaan tullaus puolestasi.

Takaisin kaikkiin ohjeisiin

Jäikö jokin askarruttamaan?

Kysy rohkeasti, kerromme mielellämme lisää!

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin 24 tunnin kuluessa!

Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujemme tuottamista varten. Käyttämällä sivustoamme, sinun oletetaan lukeneen ja ymmärtäneen Tietosuojakäytäntömme, jossa kerrotaan mm. evästeiden käytöstä ja miten näiden käyttö voidaan estää.