Verkkokauppa-integraation toimintamalli

Palvelujamme voi käyttää joko ilman integraatiota tai integraation kanssa. Kun oma verkkokauppa on integroitu myOGOn kanssa, päivittäinen toiminta on hyvin automaattista, jolloin tilaus- ja tuotetiedot siirtyvät automaattisesti eri järjestelmien välillä. Eri verkkokauppa-integraatioissa on eri määrä tuettuja ominaisuuksia. Ole hyvä ja tutustu eri integraatioiden ominaisuuksiin kyseiseltä ohje-sivulta.

Tietojen varastointi eri järjestelmissä

Nettivaraston ja verkkokaupan välisessä integraatiossa toinen järjestelmä on määräävässä asemassa. Määrävässä asemassa oleva järjestelmä ylikirjoittaa toisessa järjestelmässä olevan tuotetiedon omalla tiedollaan. Riippuen tietolajista, osa tiedoista säilytetään määräävästi Nettivarastolla, osa määräävästi verkkokaupassa.

  • Tuotetiedot: verkkokauppa määräävänä järjestelmänä
  • Varastosaldot: Nettivarasto määräävänä järjestelmänä
  • Tilaukset: verkkokauppa määräävänä järjestelmänä
  • Seurantakoodit: Nettivarasto määräävänä järjestelmänä

Tuotetiedot

Tuotetietojen pääjärjestelmä on verkkokauppa. Tuotetiedot luodaan ensin verkkokauppaan, josta ne siirretään Nettivarastolle. Useimmat integraatiot tukevat tuotetietojen siirtoa. Tuotetiedoista siirtyy mm.:

  • Tuotekoodi
  • Tuotenimi
  • Tuotekuvaus
  • Tuotekuva
  • Tuotesivun URL

Varastosaldot

Koska varsinaiset fyysiset tuotteet ovat Nettivarastolla, on Nettivaraston järjestelmä määrävässä asemassa tuotesaldojen osalta. Tuotesaldot päivittyvät Nettivarastolta verkkokauppaan.

Tilaukset

Tilaukset luodaan ensisijaisesti verkkokaupassa, kun asiakas ostaa tuotteita. Kun tilauksella on verkkokaupassa "maksettu" status, siirtyy tilaus myOGOon. Tilaus siirtyy Nettivarastolla pääsääntöisesti NEW tilaan, jos kaikki asetukset ovat oikein. Tämän jälkeen tilaus käsitellään Nettivarastolla ja se siirtyy lopulta SHIPPED tilaan. SHIPPED-tila välitetään verkkokauppaan, jonka jälkeen tilaus merkkaantuu siellä käsitellyksi.

Seurantakoodit

Siinä tapauksessa, että tilauksella käytössä olleella toimitustavalla on seurantakoodi, luodaan seurantakoodi tilauksen käsittelyn yhteydessä Nettivarastolla. Kun tilaus on käsitelty SHIPPED-tilaan, välittyy verkkokauppaan seurantakoodi, integraation sitä tukiessa. Tämän jälkeen verkkokauppa voidaan asettaa lähettämään asiakkaalle toimitusvahvistus, johon seurantakoodi kopioidaan.