Toimitustapojen asettaminen

Tämän ohjeen oletuksena on, että verkkokauppa ja Nettivaraston järjestelmä ovat integroitu keskenään. Toimitustavat tulee asettaa oikein sekä verkkokauppaan että myOGOon. Yleinen tapa toimitustapojen asetuksissa verkkokaupoissa on, että asiakkaalle annetaan mahdollisuus valita muutaman toimitustavan kesken. Nämä voivat olla esimerkiksi kotiinkuljetus, noutopaketti, kirje jne. Jokainen verkkokaupan toimitustapavaihtoehto tulee kohdistaa johonkin Nettivaraston toimitustapaan. Esimerkiksi verkkokaupassa voisi olla asetettuna kaksi toimitustapaa:

 1. Noutopaketti
 2. Kotiinkuljetus

Nämä kaksi toimitustapaa on voitu kohdistaa Nettivarastolla esimerkiksi seuraavasti:

 1. Noutopaketti: Posti, Postipaketti
 2. Kotiinkuljetus: DHL Express

 

Kohdistamisen asetukset

Verkkokaupan integraatiosta riippuen, kohdistaminen tehdään joko:

 1. Toimitustavan nimeä käyttäen, tai
 2. Toimitustavalle verkkokaupassa asetettua koodia käyttäen.

Kohdistaminen koodin avulla

Otetaan esimerkki, jossa verkkokaupassa toimitustapa "Noutopaketti" halutaan kohdistaa Nettivaraston "Posti, Postipaketti" toimitustavalle ja käytössä on integraatio, johon toimitustavalle voidaan asettaa koodi. Toimitaan seuraavasti:

 1. Keksitään jokin koodi verkkokauppaan toimitustavan "Noutopaketti" kohdalle, esim. "nouto_123"
 2. Avataan my.OGOship.com -palvelusta kaupan asetukset
 3. Asetetaan koodi "nouto_123" toimitustavan "Posti, Postipaketti" kohdalle kenttään nimeltä "kaupan koodi".

Näiden asetusten jälkeen, kun asiakas tilaa verkkokaupasta tilauksen ja valitsee toimistavan "Noutopaketti", kohdistuu tällainen tilaus Nettivaraston "Posti, Postipaketti" toimitustavalle.

 

Kohdistaminen toimitustavan nimen avulla

Otetaan esimerkki, jossa verkkokaupassa toimitustapa "Kotiinkuljetus" halutaan kohdistaa Nettivaraston "DHL" toimitustavalle ja käytössä on integraatio, johon toimitustavalle ei voida asettaa koodia, vaan kohdistaminen tulee tehdä toimitustavan nimen perusteella. Toimitaan seuraavasti:

 1. Kopioidaan toimitustavan täsmällinen nimi verkkokaupasta, esim. "Kotiinkuljetus"
 2. Avataan my.OGOship.com -palvelusta kaupan asetukset
 3. Asetetaan nimi "Kotiinkuljetus" toimitustavan "DHL" kohdalle kenttään nimeltä "kaupan koodi".

 

Näiden asetusten jälkeen, kun asiakas tilaa verkkokaupasta tilauksen ja valitsee toimistavan "Kotiinkuljetus", kohdistuu tällainen tilaus Nettivaraston "DHL" toimitustavalle.

Kun kaikki verkkokaupan toimitustavat on kohdistettu OGOshipin toimitustapoihin, asetukset ovat kunnossa.

 

Tähtimerkin "*" käyttö toimitustapojen nimissä ja koodeissa

MyOGO tulkitsee tähden miksi tahansa merkiksi. Esim.

 1. "DHL*" luetaan samaksi kuin  "DHL-1" ja "DHL-test"
 2. "D*L" luetaan samaksi kuin "DtestL" ja "DYL"

 

Saman toimitustavan käyttäminen useammalle koodille

Mikäli haluat kohdistaa useamman verkkokaupan toimitustavan yhdelle Nettivaraston toimitustavalle, voidaan kenttään kirjoittaa useampia koodeja tai nimiä. Tällöin verkkokaupan Noutopaketti ja ilmainen toimitustapa kohdistuu Postin noutopistepaketille.

 

Toimitustapojen asetusten ongelmat

Nettivaraston myOGO -järjestelmä tunnistaa verkkokaupasta tulevan tilauksen toimitustavan kohdistamisen avulla. Siinä tapauksessa, että kohdistaminen on tehty väärin, tilaukset eivät mene NEW tilaan toimitusta varten, vaan RESERVED tilaan, odottamaan kauppiaan reagointia. Tilaukset edelleen siirtyvät verkkokaupasta Nettivarastolle, mutta niille ei valita automaattisesti toimitustapaa, jos kohdistamisen asetukset ovat väärin. Yleisiä kohdistamisen virhelähteitä ovat:

 1. Toimitustavan nimeä on muutettu verkkokaupassa ja on unohdettu tarkistaa / muuttaa kohdistaminen Nettivaraston järjestelmään
 2. Toimitustavan koodia on muutettu verkkokaupassa ja on unohdettu tarkistaa / muuttaa kohdistaminen Nettivaraston järjestelmään.

Toimintaohje tapauksessa, jossa tilaukset jäävät RESERVED tilaan:

 1. Tarkista tilauksen toimitustapa verkkokaupasta
 2. Tarkista käyttääkö integraatiosi nimellä vai koodilla kohdistamista
 3. Tarkista vastaako verkkokauppasi toimitustavan nimi tai koodi sitä koodia, joka on Nettivaraston kaupan asetuksissa "kaupan koodi" kentässä
 4. Jos nimi tai koodi on väärin, korjaa koodi
 5. Muista vaihtaa kaikki RESERVED tilaukset NEW tilaan ja varmista, että näille on valittu oikea toimitustapa.

 

Eri toimitustavat eri puolelle maailmaa

"Miten voisin saada Nettivaraston toimimaan niin, että Ruotsiin toimitettaessa valittaisiin aina toimitustapa X ja muualle maailman toimitettaessa toimitustapa Y?"

Useimmissa verkkokaupoissa on mahdollista tarjota eri toimitustapoja eri puolelle maailmaa, riippuen siitä mihin loppuasiakas haluaa lähetyksen toimitettavan. Samalla tavalla verkkokaupan asetuksia muokkaamalla pystyy Nettivaraston toimitustapoja tarjoamaan eri tavalla eri puolelle maailmaa. Verkkokaupan asetuksista voidaan näyttää esimerkiksi toimitustapa X vain silloin, kun asiakas on esim. Ruotsissa. Siinä tapauksessa, että asiakas on Ruotsin ulkopuolella, voidaankin tarjota ainoastaan toimitustapa Y ja piilottaa toimitustapa X. Nettivaraston asetuksissa X on yhdistetty yhteen varsinaiseen toimitustapaan ja Y yhdistetty toiseen varsinaiseen toimitustapaan.