Ulkomaille lähtevät lähetykset

Lähettäminen EU:n sisällä

Lähetyksien toimittaminen EU:n sisällä eivät vaadi lähetyksiltä erityistoimia. Kun tuote on tullattu EU:n alueelle sitä voidaan vapaasti liikuttaa EU:n sisällä. 

Lähettäminen EU:n ulkopuolelle

Jotta Nettivarasto voi lähettää lähetyksiä tullialueen ulkopuolelle tarvitaan lähetyksistä ja tuotteista seuraavat tiedot (ns. tullitiedot):

  • Koko lähetyksen yhteisarvo euroina
  • Per tuotenimike / tuoterivi:
  • Tuotteen kuvaus (ihanteellisesti virallinen tullikoodi, mutta sanallinen selitys kelpaa)
  • Tuotteen hinta
  • Tuotteen alkuperämaa

Tuotenimikkeitä koskevat tiedot on mahdollista syöttää valmiiksi jokaiselle tuotteelle myOGOn tuotesivulla. Jos tuotteiden tietoja puuttuu, Nettivarasto voi täyttää puuttuvat lähetyksen tiedot manuaalisesti. Puuttuvat tiedot täytetään toistaiseksi ilman veloitusta, mutta jatkossa puuttuvien tullitietojen täytöstä voidaan veloittaa käsittelymaksu. Lähettämiseen vaadittavat dokumentit saadaan tuotettua Nettivarastolla.

Lähetyksen vastaanottaminen on yleisesti vastaanottajan vastuulla ja tällöin kannattaa huomioida, että tullirajan ylittävien lähetysten vastaanottaminen vaihtelee maakohtaisesti. Yleisesti on vastaanottajan vastuulla hoitaa tarvittavat tullimaksut, jotta lähetys voidaan vastaanottaa. Eri mailla ja eri kuljetusyhtiöillä on paljon erilaisia tapoja periä tullimaksuja ja käsittelyajat vaihtelevat paljon.

Tässä yleinen dokumentti, josta pystyy tarkistamaan tullirajoja eri maihin.