Maahantuonti Viroon

Tuonti EU:n sisältä

EU:n sisällä tavara saa liikkua vapaasti. Kun tavara on kerran tullattu EU:n alueelle, voi sitä liikutella vapaasti maasta toiseen, ellei kyseessä ole jollakin tapaa vientikontrolloitu tuote.

Voit ohjata tavaralähetyksen EU:n sisältä suoraan varastolle.

Tuonti EU:n ulkopuolelta

Kun tavaraa tuodaan EU:n ulkopuolelta Viroon, tulee tullit ja arvonlisäverot tuonnin yhteydessä maksaa Viroon. Tällöin kannattaa huomioida muutamia asioita:

  • Yrityksesi tarvitsee EORI-numeron. Tämän saat kotimaasi tulliviranomaisilta sitä pyytäessä. EORI-numero on yhteiseurooppalainen tullausrekisterinumero, joka myönnetään yrityksille, jotka käyvät kauppaa EU:n sisällä.
  • Maksat tuonnin yhteydessä 20 % ALV:n (Viron ALV), jonka voit nostaa takaisin Virosta, jos et muutoin ole rekisteröityneenä arvonlisäverovelvolliseksi Viroon.

Tavaran tullaaminen Viroon on edullista. ALV on vain 20 % ja tullaamisen palvelumaksut ovat edullisia. Pyydä kuljetusyhtiötäsi hoitamaan tullaus puolestasi.

 

Kun tuot tavaraa EU:n ulkopuolelta, on tärkeää, että saapuva tavara on oikealla osoitteella. 

Yrityksesi virallinen nimi tulee olla vastaanottajana sujuvamman ja nopeamman tullauksen vuoksi.

Jos tavara saapuu Nettivaraston nimellä ja sähköpostilla, tullaus on hidasta ja dokumentteja joudutaan jälkikäteen muokkaamaan. Tällöin saattaa syntyä lisäkustannuksia.

 

Täältä löydät varastojen osoitteet.

Täältä löydät ohjeet sisäänostoon.