Yhtenäinen EU:n verkkokauppamarkkina

EU yhtenäistää verkko-ostamista

Euroopan parlamentti on linjannut muutoksen verkkokauppojen toimintaan EU:n alueella. Jatkossa verkkokauppaan saapuvia ei saa torjua tai ohjata muualle tämän kansalaisuuden, asuinpaikan tai väliaikaisen sijainnin perusteella. Euroopan parlamentin tiedote sanoo, että uusien sääntöjen myötä kaikki EU-maiden verkkokaupat avautuvat kaikille EU-maissa asuville asiakkaille, ja niiden on tarjottava samat hinnat ja ostoehdot kuin paikallisillekin.

Tämän niin kutsutun geoblokkauskiellon myötä kuluttajat voivat ostaa aiempaa helpommin verkossa esimerkiksi erilaisia tuotteita, konserttilippuja ja hotellimajoituksia toisista EU-maista paikallisilla hinnoilla. Kun laki saadaan voimaan tämän vuoden loppuun mennessä on kaikille EU-maista kotoisin oleville asiakkaille tarjottava samat ostoehdot kuin paikallisille asiakkaille. Asiakkaille on siis taattava samat hinnat ja ehdot kun asiakas ostaa tavaroita, jotka toimitetaan EU-maahan, johon myyjä yleisten käyttöehtojensa mukaan tarjoaa toimituksen tai jotka haetaan paikasta, josta on sovittu asiakkaan ja myyjän välillä. Kuluttajia ei myöskään saa kohdella eri tavalla luotto- tai maksukortin myöntöpaikan perusteella. Myyjät saavat valita, mitkä maksutavat he hyväksyvät, mutta he eivät voi kohdella samalla maksutavalla maksavia asiakkaita eri tavoin. Mikäli, et vielä toimita kansainvälisesti on Nettivaraston kanssa aloittaminen helppoa ja riskitöntä.

Lähetä verkkokaupan kansainvälisiä lähetyksiä helposti ja edullisesti

Maan rajat eivät ole este verkkokaupassa. Yhteistä markkinaa kehitetään yhteisillä pelisäännöillä ja etämyynnin alv-kiemuroita yksinkertaistetaan. Verkkokauppiaita kiinnostavat yhä useammin suuremmat markkinat ja mahdollisuudet löytyvät Suomen rajojen ulkopuolelta. Kansainvälisten lähetysten lähettämisessä verkkokauppiaan kannalta yleisimpiä haasteita ovat mm.:

  • Lähetykset ovat hintavia
  • Lähetykset ovat hitaita
  • Tulliasioiden hoitaminen EU:n ulkopuolelle lähtevissä lähetyksissä vaatii perehtymistä ja lähetykset voivat olla työläitä.

Ratkaisut ongelmiin

Kansainvälisiin lähetyksiin on olemassa edullisia vaihtoehtoja kuten kansainväliset maksikirjeet, joita tarjoavat monet postiyritykset. Edulliset hinnat vaativat kuitenkin suurehkoja volyymeja, joten volyymien voimakas kasvattaminen alentaa hintoja. Kansainväliset maksikirjeet, jotka ovat edullisimpia lähetysmuotoja, ovat suhteellisen nopeita Euroopassa, toimitus 3 – 5 päivää, mutta Euroopan ulkopuolelle lähetettäessä niiden toimitusnopeus alenee. Toimitusaika voi venyä jopa 2 – 4 viikkoon. Toimitusnopeutta saa kasvatettua huomattavasti käyttämällä kansainvälisten kuriiriyhtiöiden lentorahtikuljetuksia, tosin nekin ovat hintavia, jolloin lähetykset kannattaa keskittää yhdelle toimijalle volyymialennusten saamiseksi. EU:n alueelle lähettäessä tulliasioista ei tarvitse huolehtia, mutta jo toimitukset esim. Norjaan vaativat asianmukaiset tullidokumentit. Lähetysten mukaan tarvittavat tullidokumentit ovat vakiomuotoisia, joista Nettivarasto on kirjoittanut aiemman artikkelin.

Nettivaraston kansainväliset lähetyspalvelut

Nettivarasto tarjoaa kattavat palvelut verkkokaupan kansainvälisiin lähetyksiin. Olemme neuvotelleet parhaat mahdolliset rahtisopimukset kaikkialle maailmaan ja pystymme lähettämään kansainväliset lähetykset kustannustehokkaasti ja vaivattomasti. Pystymme tarjoamaan mm.:

  • Pienten ja kevyiden lähetysten kustannustehokkaan lähettämisen globaalisti.
  • Globaalit ovelle toimitettavat kuriiritoimitukset hintaan, joihin vain kaikkein suurimmat verkkokaupat pystyvät.
  • Suuremmat paketit muutamassa päivässä Eurooppaan, edullisesti.
  • Täysautomatisoidut tullidokumentoinnit lähetyskäsittelyssä.

Lue lisää kansainvälisistä lähetyksistä! Lue lisää EU istunnon lehdistötiedotteesta! Ota rohkeasti yhteyttä alla olevalla yhteystietolomakkeella ja ota kansainvälisen kasvun ensimmäiset askeleet!