10 hyvää syytä ulkoistaa logistiikka

Logistiikan ulkoistamisessa 3PL (Third Party Logistics) kumppanille verkkokauppa ulkoistaa varastonsa ja sitä kautta tuotetilausten lähetyslistat, keräämisen, pakkaamisen sekä varsinaisen lähettämisen. Verkkokaupan tilaustiedot välittyvät automaattisesti varastopalveluita tarjoavan yrityksen järjestelmään, joka toimittaa tavarat asiakkaille. Varastonhallintajärjestelmä päivittää verkkokauppaan mahdollisen lähetystunnuksen/seurantakoodin sekä varaston saldon kunkin tuotteen osalta. Monelle verkkokauppiaalle kv-markkinat aukeavat parhaiten nimenomaan 3PL kumppanin kanssa. Pienemmillä lähetysvolyymeillä on vaikea ylläpitää logistisia sopimuksia useiden rahtiyhtiöiden kanssa ja toisaalta maiden erot toimitustapamieltymysten osalta vaihtelevat. Jopa 85% Fortune 500 listan yrityksistä käyttää logistiikan hallinnassa 3PL kumppania.

Keräsimme 10 hyvää syytä miksi ulkoistaa verkkokaupan logistiikka

1. Ajan ja rahan säästyminen

Kun ulkoistat varastoinnin ja logistiikan voit säästää rahaa poistamalla tarvetta investoida omiin varastotiloihin, kuljetussopimuksiin tai henkilökuntaan. Sinun ei tarvitse huolehtia eri rahtiyhtiöiden laskuista eikä kulujen kohdistamisesta lähetyksille. Lisäksi 3PL kumppanisi varastonhallintaohjelma saattaa mahdollistaa varastonkierron nopeuttamisen sekä tuotenimikekohtaiset analysoinnit paremmin kuin verkkokauppasi.

2. Toiminnan joustavuus ja skaalautuvuus

Voit unohtaa resursoinnin tuomat rajoitteet. Asiantunteva logistiikkakumppani skaalautuu sinun tarpeidesi mukaan. Tarjolla on sinun tarpeeseen varastotilaa, työvoimaa ja useita kuljetusvaihtoehtoja. Sinun ei tarvitse miettiä sesonkivaihteluita tai loma-aikoja, voit kasvattaa tilausten tai varaston määrää niin nopeasti kuin haluat ja logistiikkakumppanisi auttaa mielellään sinua kasvun rakentamisessa varmistaen tehokkaan logistisen ketjun.

3. Kasvun maksimointi

Käyttämällä 3PL palveluntarjoajaa säästät aikaa ja resursseja. Tämä vaikuttaa suoraan verkkokaupan kasvuun. Asiantunteva kumppani tarjoaa globaalit toimitukset nopeasti, jotta sinä voit helposti ja riskittömästi kansainvälistä kasvua.

4. Vapaus keskittyä oleelliseen

Sen sijaan, että itse huolehtisit tavaran vastaanotosta, lähettämisestä sekä varastoinnista, ulkoistat operaatiot yritykselle, jolla on asiantuntemusta ja kokemusta hoitaa nämä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Voit itse vapauttaa resursseja ja keskittyä oleelliseen, eli myyntiä tuottavaan toimintaan sekä asiakkaiden palvemiseen.

5. Asiakastyytyväisyyden parantuminen

Voit keskittyä paremmin asiakkaidesi tyytyväisyyden kehittämiseen, kun logistisen ketjun päivittäiset toiminnot on ulkoistettu. Sinun ei tarvitse investoida varastotilaan, varastonhallintaohjelmaan, varautua tilauspiikkeihin resursoinnilla tai pysyä logistiikan kehityksen mukana. Voit keskittyä rakentamaan asiakkuuksia, joiden uusintaostot jatkuvat vuosi toisensa perään.

6. Hallinnollisen työn vähentyminen

Ulkoistamalla toimintoja 3PL kumppanille, saat käyttöösi ajanmukainen varastonhallintaohjelman, joka usein tehostaa sisäänostojen sekä tilausten käsittelyä. Hallinnon työ varastoinnin ja varastotyövoiman järjestämisessä poistuu. 3LP kumppanisi pystyy käsittelemään tuhansia lähetyksiä päivässä ilman, että sinun tarvitsee keskittyä varmistamaan tarvittavia resursseja. Et myöskään joudu huolehtimaan eri rahtiyhtiöiden laskuista, niiden kohdistamisesta lähetyksille.

7. Jatkuva kehittyminen

3PL-palveluntarjoajat ovat joustavia ja ymmärtävät muuttuvaa markkinaa. Valitsemalla asiantuntevan palveluntarjoajan saat kumppanin, joka jatkuvasti parantaa toimitusketjua ja varmistaa, että logistiikka järjestetään nopealla, joustavalla ja kustannustehokkaalla tavalla. Lyhyesti sanottuna 3PL kumppanisi voi auttaa sinua vähentämään kuluja, nopeuttamaan toimituksia sekä siten parantamaan asiakaskokemusta.

8. Logistisen ketjun optimointi

Sinun ei tarvitse käyttää aikaa tai rahaa logistisen ketjun optimointiin. 3PL kumppani mahdollistaa toiminnan skaalautumisen sinun liiketoimintasi ehdoilla. Voit olla lähettämättä yhtään lähetystä kuukauteen ja toiseen hetkeen lähettää tuhansia tuotteita ympäri maailman ja maksat vain tehdyistä tapahtumista. Lisäksi 3PL kumppani kehittää puolestasi toimintoja vastatakseen alati kehittyvän markkinan tarpeisiin.

9. Teknologinen kehittyminen

Logistiikan ulkoistaminen 3PL-kumppanille voi varmistaa, että olet uusimman ohjelmistokehityksen ja teknologian kärjessä. Varastonhallintaohjelmistot, varaston optimointi ja kuljetusten hallinta kehittyvät alati. Kumppani, joka keskittyy rakentamaan kasvua kanssasi varmistaa, että pysyt kehityksen mukana.

10. Lisäarvon tuottaminen ja PRO-palvelut

Ulkoistaminen 3PL-palveluntarjoajalle takaa, että sinulle itselle jää enemmän resursseja keskittyä olennaisiin toimintoihin. Logistiikkakumppanin asiantuntemus, monipuoliset resurssit sekä kehittynyt varastonhallinta takaa logistisen ketjun toimivuuden. Valitsemalla kumppanin, joka tarjoaa palveluita verkkokaupan tarpeisiin voit edelleen lisätä lisäarvoa asiakkaillesi. 

 

Mikäli et vielä vakuuttunut ulkoistamisen hyödyistä, jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella. Otamme sinuun yhteyttä ja voimme keskustella tarkemmin, miten ulkoistaminen voi kasvattaa juuri sinun liiketoimintaasi!