TOP10 syytä ulkoistaa verkkokaupan logistiikka

Verkkokaupan logistiikan ulkoistaminen

Globaalit verkkokauppa markkinat kasvavat vuosi vuodelta. Kuluttajien luottamus verkkokauppaan lisääntyy ja tilauksia lähetetään yhä enemmän kansainvälisesti. Kansainvälisessä kilpailussa pärjääminen edellyttää tehokasta logistista ketjua sekä toimitustapojen valikoimaa, joista jokainen löytää itselleen sopivan toimitustavan. Varastoinnin ja lähetysten ulkoistaminen ei ole enää vain suurten yritysten etuoikeus. Ulkoistamisen tuomista eduista hyötyvät parhaiten nimenomaan ne, joilla oman ajankäytön resurssit ovat rajalliset tai joille lisämyyntiä tuottamattomat investoinnit tuntuvat haastavilta.

Logistiikan ulkoistamisessa 3PL (Third Party Logistics) kumppanille verkkokauppa ulkoistaa varastonsa ja sitä kautta tuotetilausten lähetyslistat, keräämisen, pakkaamisen sekä varsinaisen lähettämisen. Verkkokaupan tilaustiedot välittyvät automaattisesti varastopalveluita tarjoavan yrityksen järjestelmään, joka toimittaa tavarat asiakkaille. Varastonhallintajärjestelmä päivittää verkkokauppaan mahdollisen lähetystunnuksen/seurantakoodin sekä varaston saldon kunkin tuotteen osalta. Monelle verkkokauppiaalle kv-markkinat aukeavat parhaiten nimenomaan 3PL kumppanin kanssa. Pienemmillä lähetysvolyymeillä on vaikea ylläpitää logistisia sopimuksia useiden rahtiyhtiöiden kanssa ja toisaalta maiden erot toimitustapamieltymysten osalta vaihtelevat. Jopa 85% Fortune 500 listan yrityksistä käyttää logistiikan hallinnassa 3PL kumppania.

10 syytä miksi logistiikan ulkoistaminen asiantuntevalle kumppanille kannattaa:

 1. Ajan ja rahan säästyminen. Kun ulkoistat varastoinnin ja logistiikan voit säästää rahaa poistamalla tarvetta investoida omiin varastotiloihin, kuljetussopimuksiin tai henkilökuntaan. Sinun ei tarvitse huolehtia eri rahtiyhtiöiden laskuista eikä kulujen kohdistamisesta lähetyksille. Lisäksi 3PL kumppanisi varastonhallintaohjelma saattaa mahdollistaa varastonkierron nopeuttamisen sekä tuotenimikekohtaiset analysoinnit paremmin kuin verkkokauppasi.
 2. Toiminnan joustavuus ja skaalautuvuus. Voit unohtaa resursoinnin tuomat rajoitteet. Asiantunteva logistiikkakumppani skaalautuu sinun tarpeidesi mukaan. Tarjolla on sinun tarpeeseen varastotilaa, työvoimaa ja useita kuljetusvaihtoehtoja. Sinun ei tarvitse miettiä sesonkivaihteluita tai loma-aikoja, voit kasvattaa tilausten tai varaston määrää niin nopeasti kuin haluat ja logistiikkakumppanisi auttaa mielellään sinua kasvun rakentamisessa varmistaen tehokkaan logistisen ketjun.
 3. Kasvun maksimointi. Käyttämällä 3PL-palveluntarjoajaa säästät aikaa ja resursseja. Tämä vaikuttaa suoraan verkkokaupan kasvuun. Asiantunteva 3PL kumppani tarjoaa globaalit toimitukset nopeasti, jotta sinä voit helposti ja riskittömästi kansainvälistä kasvua.
 4. Vapaus keskittyä oleelliseen. Sen sijaan, että itse huolehtisit tavaran vastaanotosta, lähettämisestä sekä varastoinnista, ulkoistat operaatiot yritykselle, jolla on asiantuntemusta ja kokemusta hoitaa nämä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Vot itse vapauttaa resursseja ja keskittyä oleelliseen, eli myyntiä tuottavaan toimintaan.
 5. Asiakastyytyväisyyden parantuminen. Voit keskittyä paremmin asiakkaidesi tyytyväisyyden kehittämiseen, kun logistisen ketjun päivittäiset toiminnot on ulkoistettu. Sinun ei tarvitse investoida varastotilaan, varastonhallintaohjelmaan, varautua tilauspiikkeihin resursoinnilla tai pysyä logistiikan kehityksen mukana. Voit keskittyä rakentamaan asiakkuuksia, joiden uusintaostot jatkuvat vuosi toisensa perään.
 6. Hallinnollisen työn vähentyminen. Ulkoistamalla toimintoja 3PL kumppanille, saat käyttöösi ajanmukainen varastonhallintaohjelman, joka usein tehostaa sisäänostojen sekä tilausten käsittelyä. Hallinnon työ varastoinnin ja varastotyövoiman järjestämisessä poistuu. 3LP kumppanisi pystyy käsittelemään tuhansia lähetyksiä päivässä ilman, että sinun tarvitsee keskittyä varmistamaan tarvittavia resursseja. Et myöskään joudu huolehtimaan eri rahtiyhtiöiden laskuista, niiden kohdistamisesta lähetyksille.
 7. Jatkuva kehittyminen. 3PL-palveluntarjoajat ovat joustavia ja ymmärtävät muuttuvaa markkinaa. Valitsemalla asiantuntevan palveluntarjoajan saat kumppanin, joka jatkuvasti parantaa toimitusketjua ja varmistaa, että logistiikka järjestetään nopealla, joustavalla ja kustannustehokkaalla tavalla. Lyhyesti sanottuna 3PL kumppanisi voi auttaa sinua vähentämään kuluja, nopeuttamaan toimituksia sekä siten parantamaan asiakaskokemusta.
 8. Logistisen ketjun optimointi. Sinun ei tarvitse käyttää aikaa tai rahaa logistisen ketjun optimointiin. 3PL kumppani mahdollistaa toiminnan skaalautumisen sinun liiketoimintasi ehdoilla. Voit olla lähettämättä yhtään lähetystä kuukauteen ja toiseen hetkeen lähettää tuhansia tuotteita ympäri maailman ja maksat vain tehdyistä tapahtumista. Lisäksi 3PL kumppani kehittää puolestasi toimintoja vastatakseen alati kehittyvän markkinan tarpeisiin.
 9. Teknologinen kehittyminen. Logistiikan ulkoistaminen 3PL-kumppanille voi varmistaa, että olet uusimman ohjelmistokehityksen ja teknologian kärjessä. Varastonhallintaohjelmistot, varaston optimointi ja kuljetusten hallinta kehittyvät alati. Kumppani, joka keskittyy rakentamaan kasvua kanssasi varmistaa, että pysyt kehityksen mukana.
 10. Lisäarvon tuottaminen ja PRO-palvelut. Ulkoistaminen 3PL-palveluntarjoajalle takaa, että sinulle itselle jää enemmän resursseja keskittyä olennaisiin toimintoihin. Logistiikkakumppanin asiantuntemus, monipuoliset resurssit sekä kehittynyt varastonhallinta takaa logistisen ketjun toimivuuden.Valitsemalla kumppanin, joka tarjoaa palveluita verkkokaupan tarpeisiin voit edelleen lisätä lisäarvoa asiakkaillesi.

Miten valita 3PL kumppani?

Kun päätät ulkoistaa verkkokauppasi logistiikan, kannattaa oikean palveluntarjoajan valintaan käyttää aikaa. Halvin ei aina ole paras. Strategisesti oikea kumppani voi auttaa sinun liiketoimintasi uudelle tasolle. Lue lisää miten valita oikea 3PL kumppani.

Tässä muutamia tekijöitä pohdinnan tueksi:

 • Millainen varastonhallintaohjelma on? Onko se integroitavissa verkkokauppaasi? Kehitetäänkö ohjelmisto? Entä integraatioita? Millainen takaisinmaksuaika on mahdollisen integraation kustannukselle?
 • Onko tarjolla useita toimitustapoja, joista voit valita sinun liiketoiminnallesi sopivat?
 • Miten hinnoittelu muodostuu? Onko aloituskustannuksia, integrointikustannuksia, kk-kustannuksia, tuntiveloitusta alkavien tuntien perusteella, entä tuotenimike kohtaisia kuukausikustannuksia? Onko hinnoittelu läpinäkyvää ja ennakoitavaa?
 • Tukevatko varaston sijainti ja operaatioiden skaalautumiskyky sinun liiketoimintasi tavoitteita? Miten nopeita toimitukset ovat? Onko varastokapasiteetti riittävä? Onko palvelulupaus toimituksille ja sisääntulevan tavaran käsittelylle uskottava?
 • Miten sisään saapuvan tavaran käsittely hoidetaan?
 • Skaalautuuko toiminta (hinnoittelu ja kapasiteetti) sinun kasvusi kanssa?
 • Onko tarjolla kansainväliset toimitukset sekä tullialueen ulkopuolelle menevät lähetykset. Onko ulkomaille lähettäminen yhtä helppoa ja nopeaa kuin kotimaassa?
 • Onko turvallisuus huomioitu? Miten tietoturva? Entä tuoteturvallisuus?

Vapauta aikaa lopettamalla varastotetris

Me NettiVarastolla panostamme asiakkaidemme menestymiseen ja kasvuun. Peruspalveluun kuuluu muun muassa jatkuva varastonhallintajärjestelmän ja verkkokauppa-alustojen integroinnin kehittäminen, lähetyskustannusten optimointi,, kansainvälisten toimitusten yksinkertaistaminen sekä asiakkaidemme arjen helpottaminen. Yleisimpien verkkokauppa-alustojen jatkuva integraatiokehitys on tärkeää, jotta jokaisella verkkokaupalla on mahdollisuus päivittää oma ydinsoftansa halutessaan uuteen ja pitää integraatio toimivana. Meillä verkkokauppaintegraatiot valittuihin alustoihin kuuluvat hintaan. Tuemme kasvuasiakkaitamme toimimalla strategisena logistiikkakumppanina kasvun varmistamiseksi. Lähde rakentamaan verkkokauppasi kasvua NettiVaraston kanssa. Varastonhallintaohjelmistomme on vapaasti testattavissa my.OGOship.com

Miksi valita NettiVarasto?

Automatisoidut tilausten käsittelyt
Veloitukseton startti
Monivarastointi mahdollisuus
Monikanavainen myynti -mahdollisuus
Ei minimi tilausmääriä
Ei minimi sopimuskautta
Kestävät toteutusvaihtoehdot
Kansainvälinen varastoverkosto